Havaların ısınmasıyla birlikte sivrisinekler çoğalır ve çoğu ısırık alacakaranlıkta ya da şafakta medyana gelir. Dişi sivrisineklerin kan ile beslenmesi ile meydana gelen ısırıklar kişide kaşıntı ve şişliğe neden olur.

Sivrisineklerin tükürüğünde ise alerjik olan çok sayıda protein bulunmaktadır. Kaşıntıya neden olabilecek mast hücrelerinden ise kaşıntı yapan histamin maddesi yer almaktadır. Sivrisinek alerjisi ise Skeeter Sendromu olarak adlandırılmaktadır.

Sivrisinek alerjisinin belirtileri arasında ise, ısırılan bölgede 2-10 mm büyüklüğünde kızarıklıklar ve şişlikler meydana gelir. Bazı kişilerde ise ısırıklardan kısa süre sonra 2 cm’den büyük lokal reaksiyonlar meydana gelebilir. Bu reaksiyonlar ise bir süre sonra su toplayabilir ve ateş de olabilir.

Sivrisinekler, erkekleri, hamile kadınları, 0 tipi ve AB kan grubu olan insanları, çok terleyenleri, egzaması olan insanları ısırmaktadır. Ayrıca koyu renk giyinmek ısırılma ihtimalinizi arttırmaktadır.

Bazı kişilerde ise sivrisinek ısırıkları alerjik bir reaksiyon gösterebilir. Belirtileri ise şunlardır; ısırık bölgesinin yakınında morluklar, boğazda şişme ve hırıltı, geniş kaşıntı alanı, ısırık veya çevresinde kurdeşen, ateş, baş ağrısı, yorgunluk, bilinç bulanıklığı gibi belirtiler sivrisinek alerjisi olduğunuzu gösterebilir.

Sivrisinek alerjisinin ise birkaç tedavi yöntemi bulunmaktadır. Bunlar; sivrisinek soktuğu zaman ilk olarak yapılması gerekenlerden biri sabun ve su ile ısırılan bölgeyi yıkamaktır. 10 dakika buz tedavisi ile şişliği ve kaşıntıyı azaltabilirsiniz.