Polatlı'ya birkaç kilometre mesafede, yıllardır süregelen bir çilenin nihayet son bulması için umut ışığı belirdi: Eskipolatlı Mahallesi'nde kanalizasyon çalışmaları başladı. Polatlı Postası'nın ısrarlı takibi ve mahalle sakinlerinin haklı feryatları nihayet ASKİ'nin harekete geçmesini sağladı. Foseptik kuyularının taştığı, ekili arazilerin pislikle dolduğu o içler acısı manzaraların artık geride kalması beklenirken, bu kez de kamulaştırma sorunları projenin üzerine kara bir bulut gibi çöktü.

Yıllardır kanalizasyon özlemi çeken Eskipolatlı sakinleri için ilk kazmaların vurulması elbette sevindirici bir gelişme. Ancak, altyapı çalışmalarının başlamasıyla eş zamanlı olarak ortaya çıkan mülkiyet anlaşmazlıkları, bu umudu gölgelemeye başladı. ASKİ'nin kamu yararı kararıyla başlattığı kamulaştırma sürecinde, bazı arazi sahiplerinin yasal yollara başvurma ihtimali, projenin akıbeti hakkında ciddi soru işaretleri yaratıyor.

Evet, kamu yararı ilkesi tartışılmaz. Bir mahallenin yıllardır süregelen temel bir ihtiyacının giderilmesi, elbette ki bireysel mülkiyet haklarının üzerinde bir önceliğe sahiptir. Ancak, kamulaştırma süreçlerinin adil, şeffaf ve en önemlisi hızlı bir şekilde yürütülmesi de aynı derecede önemlidir. Vatandaşın mülkiyet hakkına saygı duyulmalı, mağduriyetler en aza indirilmelidir. Aksi takdirde, kamu yararı adına atılan adımlar, yeni mağduriyetlere ve dolayısıyla toplumsal huzursuzluğa yol açabilir.

Unutulmamalıdır ki, altyapı sadece boru döşemekten ibaret değildir. Aynı zamanda vatandaşın devlete olan güvenini, yaşam kalitesini ve geleceğe dair umudunu da inşa etmektir. Eskipolatlı'da başlayan bu umut yolculuğunun, kamulaştırma engeline takılmadan, layıkıyla tamamlanması hem mahalle sakinleri hem de Polatlı için hayati önem taşımaktadır. Aksi takdirde, yıllardır süregelen çile, yerini yeni bir belirsizliğe ve hayal kırıklığına bırakacaktır. Umarız yetkililer, bu sese kulak verir ve Eskipolatlı'nın hak ettiği hizmete bir an önce kavuşmasını sağlarlar.