Dijital toplumda dikey bir hareketlilik kanalı olarak eğitimin rolü, okulları hem ebeveynler hem de eğitim yetkilileri açısından “daha iyi veya daha kötü” bir ölçekte değerlendirme ihtiyacını doğurur. Eğitim faaliyetlerinin zorlu sosyal bağlamı ve okulun sorunlu sosyal yapısı ile ilgili olarak, öğrencilerin beklenen sonuçları aşan sonuçları sağlama yeteneğini karakterize eden bir okulun statüsünü değerlendirmek için dayanıklılık göstergesinin temel alınması önerilmektedir.
Aynı zamanda, okulun yüksek dayanıklılık oranı, yüksek dereceli konumlarını mutlaka güvence altına almaz. Tersine, yüksek dereceli pozisyonlar, eğitim organizasyonunun esnekliğinin yüksek derecesini koşullandırmaz. Araştırma sonuçları, eğitimin dijitalleşmesi bağlamında okul yılmazlığının, stratejisinin özellikleriyle değil, eğitim etkinliğinin niteliksel özellikleriyle belirlendiğini göstermektedir.
Araştırma sonuçları, eğitimin dijitalleşmesi bağlamında okul yılmazlığının, stratejisinin özellikleriyle değil, eğitim etkinliğinin niteliksel özellikleriyle belirlendiğini göstermektedir.