Köprüler yolun kenarlarını ve kenarlarını birbirine bağlar. Dışarıya giden yolu açarlar ve bazen bilinmeyene doğru yol alırlar. Yeni şeylere yol açın, engelleri aşın, evet, bütün boğazlar. Her şeyden önce köprüler insanları birbirine bağlar. Aşkta, ilişkilerde, günlük hayatta, iş hayatında. Bunlar, çoğu zaman bilmeden hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz en çeşitli türden köprülerdir. Hayattaki duruma bağlı olarak, tekrar tekrar. Ve bazen aynı anda birkaç. Ne yazık ki, doğru köprüyü aramak, onu kullanmak ve hatta kendimiz inşa etmek yerine, biz insanlar kendimize duvar örmeye meyilliyiz. Isaac Newton zaten şöyle demişti: “İnsan çok fazla duvar ve çok az köprü inşa eder.”
Hatta bunun çok güncel bir örneği var, yani cep telefonu. Çinli tasarımcı Shiyang He, "Phone Wall" adlı fotoğraf projesiyle zamanın ruhunu yakaladı. Shenyang Psikolojik Araştırma Merkezi için bir reklam kampanyasında Shiyang He, akıllı telefonların aile ilişkilerini nasıl etkileyebileceğini gösterdi. Mobil cihazlar hem iş hem de kişisel kullanım için bir olasılıklar dünyası açmış olsa da, kampanya, bu sürekli teknolojiyi günlük olarak kullanmanın yüksek bir bedeli olduğunu gösteriyor.
Bu gözlem, reklam öğesinin görüntülerinin her birinde dev bir telefon duvarının varlığıyla görselleştirilir. Cep Telefonu Duvarı, insanların akıllı telefonlarıyla çok meşgul olduklarında yüz yüze etkileşimlerinin ne kadar zarar gördüğünü özetliyor. Partnerinizle veya çocuğunuzla, gerçekten önemli olan ilişkileri beslemek yerine bu tür cihazların içinde kaybolmak kolaydır. Esasen, Shiyang He insanlara internetin ve bireysel akıllı telefonların dışında var olan önemli bir dünya olduğunu hatırlatıyor. Dört yıl önce, reklam mesajı 2015'te ortaya çıkmış olsa da, açıklama güncelliğini koruyor. Daha doğrusu: arkasında gizli olan istek. Günlük hayatımızı yeniden düşünürsek, hepimiz bu izolasyon duvarından kurtulabiliriz.