Hamilelik hem bir anne için hem de çocuk için çok önemli bir süreçtir. Bir anne kendine ne kadar dikkatli bakar ve beslenirse bebeği de aynı besin takviyesi alacaktır. Bebeğin beslenme ve büyüme gelişimi açısından çok önemlidir. Yetersiz ve dikkatsiz beslenme ile birlikte bir çok sağlık sorunu ortaya çıkabilir. Obezite, kalp damar hastalıkları gibi sorunlar ortaya çıkabilir.
Gebelikte olduğu gibi aslında gebelik öncesi de bir annenin sağlıklı beslenmesi gerekir. Beslenme yetersizliği ile birlikte hem anne de hem de çocukta sağlıksız olma durumu gözlemlenir.
Sağlıklı beslenmek kadar gebelikte önemli olan bir diğer önemli konu ise düzenli kilo alımıdır. Hamileliğin belirli haftalarında alması gereken kilo oranı vardır. Eğer anne bu kiloya ulaşamamışsa bir uzmanla görüşmelidir. Beslenmesi yeniden gözlemlenmelidir.
Annenin vitamin, mineral, protein ihtiyacını karşılaması çok önemlidir.
Annelikte hamilelik döneminde beslenmenin önemlerinden biri de doğum sonrası emzirmektir. Dengeli beslenme ile birlikte sütün enerji ve çocuğa verilecek takviyeler açısından oldukça önemlidir.
Gebelik sürecinde 3 ana öğün ve 3 ara öğün şeklinde beslenmeleri sağlıklıdır. Günlük 2.5 litre su içilmesi lazımdır. Çünkü bu dönemde su ihtiyacı artış göstermektedir. Mevsiminde tüketilen sebze ve meyveler yenmelidir. Kafeinli ürünler daha az tüketmeye hatta gebelik süreci ve sonrasında tüketmemeye çalışmak önemlidir. Hazır paket gıda ürünleri tüketilmemeye çalışılmalıdır.
Zararlı tüketimlerden biri olan alkol ve sigara tüketimini hayatlarından çıkarmaları gerekiyor.