Ülkemizde yaşlı nüfusu giderek artış göstermektedir. Yaşlı nüfusunun artmasıyla birlikte de yaşlılara sunulan sağlık çeşitlenmesinde artış vardır. Hızlı artan yaşlı nüfusa ve yaşlı sağlığı konularında ise farkındalık yaratmak amacıyla 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası olarak kutlanmaktadır.
Yaşlılar geçmiş ve gelecek arasında bir köprü görevi görmektedir. Geçmişten gelen ve geleceğimize kadar olan adetlerimizi, geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşamışlardır ve bizlere öğretmeye çalışmışlardır.
Yaşlılar gençliklerinde olduğu gibi hızlı hareket edemeyebilir. Eski enerjileri de kalmayabilir. Bu özelliklerini bilerek ise onlara sabırlı, şefkatli ve iyimser yaklaşmalıyız. Onları anlamak ve kimseye muhtaç olmadan yaşam alanlarını sağlamak bizim görevimizdir. Yaşlı insanlar artık eskisi kulakları iyi duymaz ve gözleri iyi görmez bazı noktalarda birçok konuları unutabilirler. Gelişen teknoloji ile birlikte çok soru sorabilirler ve teknolojiyi anlamaya çalışırlar.
Onlarla kısa bir süre vakit geçirmek onları çok mutlu edebilir ve yalnız olmadıklarını hissederler. Yürüyüş yapmak, çay içmek, yemek yemek, televizyon izlemek onlar için mutluluk vericidir. Yaşlıları mutlu etmek ise çok kolaydır. Sadece onları anlamak ve şefkatle yaklaşmak gerekir.