Çin'in en büyük tatlı su gölü olan Poyang, çeyreğe kadar küçüldü ve en uzun nehri Yangtze, suları azaldı. Çiftçilik, denizcilik ve turizm etkilerini hissediyor, ancak iklim değişikliği günlük yaşamda pek sorun olmuyor.Poyang Gölü'nün kuzey tarafındaki Lushan Şehri sahilinden Luoxingdun Adası'na yürümek yaklaşık 20 dakika sürer. Kuru, çatlak zeminin üzerinden geçiyor, arada bir ölü bir balık dipte yatıyor.Aslında, yılın bu zamanında adanın tamamen su ile çevrili olması gerekir. Ancak haftalardır, güney Çin'in bazı bölgelerinde 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar var. 60 yıl önce hava kayıtlarının başlamasından bu yana en uzun kurak ve sıcak dönem.
Çin'in en büyük tatlı su gölü olan Poyang Gölü, orijinal yüzey alanının dörtte birine kadar küçüldü. Bu yüzden pagodalı adaya artık araba ile bile ulaşılabiliyor.
Kuraklık zaten tarım üzerinde büyük bir etkiye sahip. Bir pirinç tarlasının kenarında, genç bir çiftçi, suyun kuru bir sulama kanalına aktığı bir borunun yanında duruyor.Aslında Poyang Gölü çevresindeki pirinç tarlaları sular altında olmalı. Ama uzun süredir yağmur yağmıyor ve tarlalar da kuruyor.Aşırı hava koşulları dünya çapında artıyor - Çin dahil. Bu yılki kuraklığın tarım üzerindeki etkileri henüz öngörülebilir değil. Ancak Halk Cumhuriyeti'ndeki 1,4 milyar insana yiyecek sağlamak daha zor ve daha pahalı hale gelecek.