Pursaklar Belediyesi, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) çerçevesinde İtalya'nın Lecce şehrinde gerçekleştirilecek olan gönüllülük projesi için başvuruları başlattı. Proje, gençlere uluslararası bir ortamda bulunma, farklı kültürleri tanıma, yeni arkadaşlıklar kurma ve en önemlisi topluma katkı sağlayarak kişisel gelişimlerine destek olma imkanı sunuyor.
Başkan Çetin'den Gençlere Davet
Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, gençleri bu heyecan verici deneyimi yaşamaya davet ederek, "18-30 yaş arası genç kardeşlerim, Avrupa dayanışma gönüllülük projesi kapsamında Türk Ulusal Ajansının hibe desteği ve Pursaklar Belediyemizin yürütücülüğünde yurt dışında dil öğrenme, farklı kültürleri yakından tanıma programına 33 kardeşimizi yollayacağız. 29 gün süreyle farklı bir ülkede, farklı arkadaşlıklar kurma imkanına sahip olacaksınız. Bu işlere ilgi duyan ve heves eden arkadaşlarınıza ulaştırmanızı rica ediyorum" şeklinde konuştu.
Başvuru Tarihleri ve Detayları
Pursaklar Belediyesi tarafından organize edilen ve 5 Mayıs 2025 ile 2 Haziran 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan gönüllülük projesine başvurmak isteyen gençlerin son tarihi 30 Mart 2025 olarak belirlendi. Başvuru sonuçları ise Pursaklar Belediyesi'nin resmi web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.
Bu proje, Pursaklar'daki gençlere Avrupa'da gönüllülük yapma ve farklı kültürleri deneyimleme fırsatı sunarak onların kişisel ve sosyal gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak.