MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada, 27 Şubat'ta İmralı'dan gelen PKK'ya silah bırakma ve örgütü feshetme çağrısının tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Milletimiz umutlu bir bekleyiş içerisindedir. Bu beklentiyi hüsrana değil sevince dönüştürmek elimizdedir" dedi. Bahçeli, bu süreçte yapılacak adımların Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını ifade etti.
"TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİMİZ GERÇEK OLMALI"
Bahçeli, Türkiye'nin terörsüz bir ülke olma hedefine adım adım yaklaşıldığını belirterek, "Türkiye çok şükür milli birliğin tahkim olduğu, barış ve huzurun kalıcılaşacağı bir döneme girmiştir. Yeni bir siyasi ve toplumsal hayat vasat bulmaktadır" dedi. MHP Genel Başkanı, İmralı'dan gelen çağrının, PKK'nın silah bırakması ve feshedilmesi yönünde önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı. "Bu, Türkiye'nin barışa ve huzura kavuşması için büyük bir fırsattır" diyerek sözlerine devam etti.
Bahçeli, "Yeni bir Türkiye’yle, güvenlikli, huzurlu yeni bir hayatla buluşmamız mümkün olabilecektir" diyerek, Türkiye'nin bu süreci doğru yönetmesi gerektiğini belirtti. Terörsüz Türkiye'nin demokrasiyi güçlendireceğini, Türkiye'nin dünyadaki yeni düzenin şekillendiği bu dönemde bir fırsat yakalayabileceğini söyledi.
"TERÖRDEN BESLENEN ODAKLAR SÜRECİ ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR"
Ancak Bahçeli, terörsüz bir Türkiye'yi istemeyen bazı çevrelerin bu süreci sabote etmeye çalıştığını da ifade etti. "Elbet terörsüz Türkiye’den rahatsızlık duyanlar da devrededir," diyen Bahçeli, bu tür odakların süreci "enfekte etmeye" çalıştıklarını belirtti. Bu bağlamda, barış ve huzurun inşasında herkesin sorumluluğu bulunduğuna işaret etti ve "Başarmak için dezenformasyonlara, tahriklere, yalan ve iftiralara kulak asmadan kararlı bir tavır gösterilmesi şarttır" dedi.
"TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK GEREK"
Bahçeli, toplumsal barışın güçlendirilmesi için siyasi aktörlerin kapsayıcı bir dil kullanmalarının önemine değindi. "Kullanılacak dilin devletimizin bekasından, milli birlik ve beraberlikten, huzur ve barıştan yana olması tahrikleri boşa çıkaracaktır" diyen Bahçeli, "İhtiyacımız; çatışmacı değil uzlaşmacı, ayrıştırıcı değil bütünleştirici, kavgacı değil barışçı bir anlayışa, Türkiye’yi ve Türk milletini geleceğe birlikte taşıma iradesine ihtiyaç vardır" şeklinde konuştu.
Bahçeli, PKK'nın silah bırakması ve feshedilmesi sürecinin başarıya ulaşabilmesi için siyasi, ekonomik ve toplumsal açıdan yeni atılımlar ve kapsamlı reformlarla milli birliğin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu sürecin uzun vadeli başarısı için toplumsal uzlaşı, adalet ve eşitlik temel esas olmalıdır. "Bunu mümkün kılacak siyasi ve sosyal şartlar mevcuttur. Yönetim sistemimiz etkinlik ve esneklik sağlayabilecek özelliktedir" diyen Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de bu hedefler için uygun bir yönetim yapısı sunduğunu ifade etti.
Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, toplumsal uzlaşmanın ön plana çıktığı, dinamik ve demokratik bir tercih olduğunu belirtti. "Güçlü devlet, güçlü yönetim, demokratik istikrar gayeleri sistemin ana omurgasıdır" diyerek, bu yönetim sisteminin Türkiye'yi geleceğe taşıyacak en uygun yapıyı sunduğunun altını çizdi.