ATO'nun Duatepe Salonu'nda gerçekleşen "Kamu Politikaları ve Dijital Platformların Ticaret Hayatına Etkileri Sektörel İstişare Toplantısı"nda sosyal medya araçlarının ticaret üzerindeki rolü, dijital platformların iş dünyasındaki yeri, güvenli içerik üretimi, paylaşımı ve KOBİ'lerin dijital araçlarla büyüme olanakları gibi konular tartışıldı.
"SOSYAL MEDYA TİCARETTE BİR PLATFORMU HALİNE GELDİ"
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, toplantıdaki konuşmasında sosyal medyanın ticaret dünyasında önemli bir dönüşüm yarattığını vurgulayarak, “Sosyal medya, günümüzde ticaretin yapıldığı platformlar haline geldi. TikTok, Türkiye’deki en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri ve burada faaliyet gösteren işletme sayısı 10 bini geçti. Bu işletmelerin büyük bir kısmını ise KOBİ’ler oluşturuyor” dedi.
"İŞ DÜNYASI İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT"
Toplantıya, TikTok Türkiye yetkilileri ve sektör temsilcileri de katıldı. ATO Başkanı Baran, dijitalleşmenin ekonomik fırsatlar sunduğunu, özellikle küçük işletmeler için sosyal medyanın önemli bir pazar alanı oluşturduğunu belirtti. Baran, "Sosyal medya artık sadece eğlence değil, iş dünyası için de büyük bir fırsat sunuyor. TikTok’taki KOBİ’lerin sayısının artması da bunun bir göstergesi" şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE'DE TİKTOK KULLANIMI 38 MİLYONA YAKLAŞTI"
Baran, sosyal medya kullanımının küresel ölçekte hızla arttığını ifade ederek, "Dünya nüfusunun yaklaşık 8 milyar olduğunu ve bunun 5 milyarı yani yarısından fazlasının sosyal medya kullandığını görüyoruz. TikTok, ülkemizde Facebook, YouTube ve Instagram’ın ardından en çok kullanılan platformlardan biri. Türkiye'de TikTok kullanıcı sayısı 38 milyona yaklaşıyor” dedi. Ayrıca, sosyal medya kullanıcılarının günlük yaklaşık 2 saat 23 dakika sosyal medyada vakit geçirdiğine dikkat çekerek, bu süre zarfında dijital platformların ticari potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu belirtti.