Bir zamanlar televizyonda Titancılar vardı. Sabah akşam onlarla yatıp kalkıyorduk.
Adamın ceketi başlı başına bir karizmaydı.
Sahi ne oldu onlara, nerdeler şimdi?
Her neyse; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de dolandırıcılar da yöntemler de bitmiyor.
Bunlardan birinde dolandırıcılar dolandıracakları kişileri fişlemişler: “Tam mal, ukala bir tip, salak…”
Mersin'de, gazetelere ve internet sitelerine verdikleri 'Gemi adamı ve personeli aranıyor´ ilanıyla farklı illerden 408 kişiyi 840 bin lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 16´sı kadın, 20 kişiden 4'ü tutuklandı. Dolandırıcıların hedef aldıkları kişilere yönelik aldıkları notlar dikkat çekti
Adreslerde yapılan aramalarda da ilanda verilen telefon numaralarını arayanlar hakkında, ‘Tam mal, salak, tehdit edildi ve tekrar aranacak, ukala bir tip, yazık öğrenci, dolandırıcı olduğumuzu öğrenmiş´ gibi notlar ile 26 cep telefonu ve 408 kişiden 840 bin lira alındığına dair belgeler ele geçirildi.
İş garantisi vaadinde bulunarak nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 19 şüphelinin ardından bir kişi de emniyete giderek teslim oldu.
DOLANDIRDI AMA HAPİS CEZASINDAN KURTULAMADI
İnternet üzerinden sattığı ipleri göndermedi, 5 yıl hapis cezası yedi
Kayseri'de internetten sattığı iplerin parasını alıp, ipleri göndermeyen şahsa 'Dolandırıcılık' suçundan 5 yıl hapis ve 12 bin TL para cezası verildi.
Kayseri'de yaşayan H.Ö., bir internet sitesinde gördüğü 20 kutu balya ip almak için sipariş verdi. 20 bin TL ödeme gerçekleştiren H.Ö., bir süre sonra ipler gelmeyince dolandırıldığını anlayarak şikayetçi oldu. H.Ö.'nün parayı yatırdığı hesabın H.K.'ye ait olduğu belirlendi.
Kayseri Adalet Sarayı 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, mağdur H.Ö. ile tutuksuz sanık H.K. katılmadı. Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda tutuksuz sanık H.K.'ye 'Bilişim sistemlerinin kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçundan 5 yıl hapis ve 12 bin TL adli para cezası verdi.
DOLANDIRICILARIN YENİ HEDEFİ HAYVANSEVERLER
Birçok ilde çeşitli kurumların adını kullanarak bayat ve ucuz mamaları yüksek fiyatlarla satan dolandırıcılar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin farklı şehirlerinde organize bir şekilde federasyonun adını kullanarak, sokaklarda, alışveriş merkezlerinde stant kurup küçük poşetler içinde bayat ve ucuz mama satan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunmuş.
HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, yaptığı açıklamada, son yıllarda toplumda sahipsiz hayvanlara karşı duyarlılığın arttığını fakat bu durumun bazı art niyetli kişiler tarafından istismar edilmeye başlandığını belirtmiş.
Bu kişilerin kırtasiyeden aldıkları makbuzlarla, HAYTAP adına hazırlanan ve üzerinde logo bulunan ucuz mamaları hayvanseverlere fahiş fiyatlarla sattıklarını belirtilmiş.
Bu işin mali açıdan da suç teşkil ettiğini aktaran Şenpolat, "Fatura, fiş vermiyorlar. Çok kapsamlı bir suç silsilesiyle karşı karşıyayız. İnsanlar merhametinin sömürülmesine izin vermesin." dedi.
VİRUS VAKASININ GÖRÜLDÜĞÜ İL NİYE AÇIKLANMADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakasının görüldüğü ili açıklamama nedenini açıklamış
(Sağlık Bakanı) Koronavirüse yakalanan kişinin hastalığı yurt dışından kapmış olduğunun da altını çizdi.
“Hangi ilde olduğunu neden açıklamadınız?” sorumuza verdiği yanıt ise dikkat çekiciydi:
“Virüsü almış olan kişinin kendisini ve ailesini karantinaya aldık. Eğer ili açıklamış olsaydık hassasiyeti sadece o vilayete yoğunlaştırır, diğer illerdeki tedbiri azaltabilirdik. Her yerde hassasiyeti diri tutmak için açıklamadık…”
“İran’da ilk vaka çıktığında siz ‘Kum kentini o an karantinaya alsalardı bu denli yayılmazdı’ demiştiniz. Ancak siz de ilk vakanın çıktığı yerin karantinaya alınmasını uygun bulmuyorsunuz?” sorusuna yanıtı ise net ve kısaydı:
“Tek bir hadiseye rastlandı, o da yurt dışı temaslı olduğu için karantinaya alma ve açıklama gereği duymadık. Eğer açıklasaydık, herkes sanki sadece orada varmış gibi bir algıya kapılıp, diğer illerdeki hassasiyeti düşürebilirdi.”