ATO Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Karadağ Cumhurbaşkanı Jakov Milatoviç'in karşılıklı temas ve ziyaretlerinin iki ülke arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkilediğini belirterek, "Son birkaç yılda Karadağ ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkiler önemli ilerleme kaydetti ve bu durum Karadağ’ı Balkanlar’daki Türk yatırımları için kilit bir destinasyon haline getirdi" dedi.

Baran, Karadağ'ı coğrafi konumu, gelişen altyapısı ve Avrupa Birliği pazarlarına erişimi nedeniyle stratejik bir ülke olarak gördüklerini ifade etti. Türkiye'nin Karadağ'a en fazla yatırım yapan ülkelerden biri olduğunu ve inşaat, tekstil, gıda, hayvancılık, tarım, turizm, bankacılık ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımlarının bulunduğunu kaydetti. Ayrıca, Karadağ'da teknik müşavirlik ve müteahhitlik alanlarında faaliyet gösterecek tecrübeli Türk firmalarına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Karadağ, 2028'de AB Üyesi Olmayı Hedefliyor

Karadağ Meclis Başkan Yardımcısı Mirsad Nurkovic ise ülkesinin ekonomisini geliştirmeye önem verdiklerini ve bu nedenle Türkiye ziyaretlerini ATO ile taçlandırmak istediklerini söyledi. Karadağ'ın Avrupa Birliği üyelik sürecinin devam ettiğini ve en geç 2028 yılında bu sürecin tamamlanarak tam üye olmayı beklediklerini dile getirdi.

Ankara’da yangın tedbirsizliği: Temizlik malzemesi var, yangın ekipmanı yok! Ankara’da yangın tedbirsizliği: Temizlik malzemesi var, yangın ekipmanı yok!

Enerji ve Turizmde Büyük Fırsatlar Sunuyor

Karadağ'ın özellikle kuzey bölgesinin kış turizmi için büyük bir potansiyele sahip olduğunu anlatan Nurkovic, ülkenin enerji ve turizm sektörlerinde yatırıma ihtiyacı olduğunu vurguladı. Nurkovic, "Enerji ve turizm sektörlerinde yatırıma ihtiyacımız var. Türk iş insanlarını ülkemize yatırım için davet ediyoruz. Ülkemiz gerek AB üyeliği yolunda ilerlemesi, gerek işgücü niteliği, gerekse KDV ve istihdam destekleriyle yatırım için çok uygun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi