Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA), Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ortaklığıyla yürütülen ve toplumsal cinsiyet eşitliğini yerelde desteklemeyi hedefleyen Kadın Dostu Kentler Programı’nın üçüncü aşaması, düzenlenen törenle hayata geçti. 5 milyon euroluk bütçesiyle dikkat çeken program, kadın haklarını güçlendirmek ve toplumsal eşitlik hedeflerine ulaşmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız, açılış konuşmasında belediyelerin bu süreçteki kritik rolüne vurgu yaparak, “Kadın dostu kentler vizyonu kazanılması konusunda belediyelerimize önemli sorumluluklar düşüyor. TBB olarak, bu vizyonun hayata geçirilmesi için belediyelerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

BELEDİYELERE ÖNEMLİ SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR 

UNFPA Türkiye Temsilcisi Mariam A. Khan, 25 belediyenin projede üstleneceği öncü role dikkat çekerek, “Bu program sayesinde yerel düzeyde oluşturulacak eylem planları, sistem ve mekanizmaların gelişimini sağlayarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda uzun vadeli etkiler yaratacağız” ifadelerini kullandı.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Thomas Hans Ossowski ise yerel yönetimlerin politika uygulamalarındaki önemini vurgulayarak, “Kadın haklarını güçlendiren bu projeyle, kadın dostu şehirler anlayışını köklü bir şekilde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. TBB ve yerel yönetimler aracılığıyla bu projeyi hayata geçirmek, anlamlı ve sürdürülebilir sonuçlar doğuracaktır” dedi.

Kızılcahamam Belediyesi’nden Gönüllere Dokunan Hizmet Kızılcahamam Belediyesi’nden Gönüllere Dokunan Hizmet

Törenin sonunda gerçekleştirilen imza seremonisiyle Kadın Dostu Kentler Programı’nın üçüncü fazı resmi olarak başladı. Programın, kadın erkek eşitliğinin yerelde yaygınlaştırılması, kadınların kent yaşamına daha aktif katılımının sağlanması ve bu doğrultuda belediyelerin kapasitelerinin artırılması açısından önemli bir dönüm noktası olacağı ifade edildi.

Kaynak: İHA