Ankara, sadece kültür ve sanatın başkenti olmakla kalmıyor, aynı zamanda seyahat tutkunları için de vazgeçilmez bir nokta haline geliyor. Ankara'nın komşusu öğrenci şehri Eskişehir'de yer alan Sazova Parkı ise ziyaretçilerini masalsı bir dünyada büyülemeye devam ediyor.

Üç ilçenin tarihi kesişme noktası: Konservatuar Parkı Üç ilçenin tarihi kesişme noktası: Konservatuar Parkı

400.000 metrekarelik bir alana kurulu olan Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, eskiden ziraat fakültesinin boş arazisi olan bu alan, bugün Eskişehir'in en büyük parkı olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Parkta, 1200 kişilik kapasitesiyle dikkat çeken bir tiyatro binası bulunuyor. Eskiden fabrika işçilerinin ulaşımını sağlayan dekovil treni ise ziyaretçilere nostaljik bir tur fırsatı sunuyor. Ayrıca, 25.000 metrekarelik gölet su sporları için tasarlanmış durumda.

Sazova Parkı

Parkın içerisinde ziyaretçileri bekleyen birçok cazibe merkezi var: Masal Şatosu, Kalyon Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzay Evi, Hayvanat Bahçesi ve Eti Su Altı Dünyası. Masal Şatosu, büyük ilgi çeken ve farklı şehirlerden kulelerin minyatürlerini barındıran bir yapı. Şato, 8 büyük kule ve 18 küçük kulecikten oluşan toplam 26 kuleden meydana geliyor.

Sazova Parkı .Jpg 1

Masal Şatosu'nda üç farklı konsept alan bulunuyor. İlk alan, Selçuklu dönemi dekorasyonuna sahip "Efsaneler Diyarı". Bu katta, "Bir Varmış Bir Yokmuş" ve "Masal Masal İçinde" anlatım seansları gerçekleştiriliyor. Türk efsanelerinden Nasreddin Hoca, Keloğlan ve Dede Korkut’un animatronik robotları ile Kral Midas’ın hikayesi gibi pek çok efsanevi figür ziyaretçileri karşılıyor.

Sazova Parkı3

İkinci anlatı alanı "Gizemli Yolculuk", 6-11 yaş aralığındaki çocuklar için interaktif hikaye anlatıcılığı sunuyor. Bu bölümde, Oz Büyücüsü’nden Uyuyan Güzel’e kadar birçok masal kahramanı yer alıyor ve çocuklar aktif rol alarak hikayenin parçası oluyor.

Üçüncü alan ise "Masal Tüneli". Bu alanda ziyaretçiler, dünya masallarını inceleyebilir, Masal Şatosu’nun kuleleri hakkında kısa animasyon filmler izleyebilir ve masalları eleştirel bir gözle değerlendirebilirler. Ayrıca, resim ve masal eşleştirme oyunları oynayarak keyifli vakit geçirebilirler.

Muhabir: TUĞBA AKKESEN