AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Demir’in imzasıyla AK Partili belediyelere Ramazan ayına yönelik bir genelge gönderildi. Genelgede, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir dönem olduğu belirtilerek, belediyelerin bu kutsal ayın ruhuna uygun hareket etmeleri istendi.
Demir, Ramazan ayının dayanışma ve paylaşmanın simgesi olduğunu vurgulayarak, belediyelerin sosyal yardımları ihtiyaç sahiplerine titizlikle ulaştırması gerektiğini belirtti. “Ramazan, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve kardeşliğin pekiştiği mübarek bir aydır. Belediyelerimiz, vatandaşlarımızın yanında olmaya, sosyal yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya ve birlik beraberliği pekiştirecek faaliyetler düzenlemeye devam etmelidir” ifadelerini kullandı.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSUNA DİKKAT ÇEKİLDİ
Genelgede belediyelerin özellikle gıda güvenliği ve fahiş fiyat denetimlerine ağırlık vermesi gerektiği belirtilirken, Ramazan ayında milli ve manevi değerlere uygun etkinliklerin düzenlenmesi için şu hususlara dikkat çekildi:
- İhtiyaç Sahiplerine Destek: Sosyal yardımların mahremiyet gözetilerek, incitmeden dağıtılması.
- Gıda Denetimleri: Fahiş fiyat ve sağlıksız gıda ürünlerine karşı denetimlerin artırılması.
- Gazze ve Zulme Uğrayan Coğrafyalara Destek: Belediye sosyal tesislerinde ve etkinliklerde boykot ürünlerine yer verilmemesi.
- Manevi Atmosfere Uygun Programlar: Konser gibi eğlence türlerinden kaçınılması, etkinliklere milli ve manevi değerlere uygun kişilerin davet edilmesi.
- Özel İftar Programları: Şehit aileleri, gaziler, üniversite öğrencileri, çocuklar ve yaşlılara yönelik özel iftar programları düzenlenmesi.
- Belediye Başkanlarının Sahada Olması: Belediye başkanlarının halkla iç içe olması, iftar sofralarında vatandaşlarla buluşması.
Genelgede, Ramazan ayının manevi ruhuna uygun şekilde geçirilmesinin önemine dikkat çekilirken, AK Partili belediyelerin toplumsal birlikteliği pekiştirmedeki rolüne vurgu yapıldı.