Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mevkiindeki Akbelen Ormanında yaşanan olaylar hakkında genel görüşme yapılmasını ele almak üzere TBMM Genel Kurulu olağanüstü toplantı düzenledi.

Bu kasamda Genel Kurul Meclis Başkanvekili Celal Adan başkanlığında gerçekleşen toplantıda söz alan Saadet Partisi Grup Başkanvekili İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, Meclis'te oturma düzeninin 6 partiye göre ayarlanmasının ardından görüşmelere geçilmesini talep etti.

Meclis Başkanvekili Celal Adan olağanüstü bir toplantı olduğunu hatırlattı ve genel görüşme önergesinin görüşülmeden başka bir konunun görüşülemeyeceğini söyledi.

Muhalefet partilerinin Akbelen'i görüşmek için verdiği genel görüşme önergesi reddedildi.

NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de bulunan Akbelen Ormanı'nda geçtiğimiz haftalarda kömür madeni sahasını genişletmek için yapılan ağaç kesimine karşı bölge halkı günlerce süren protesto gösterisi düzenlemiş, çıkan olaylarda çok sayıda çevreci gözaltına alınmıştı.

Editör: Gizem Tuğçe Bayhan