Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT) 7. kuruluş yıl dönümünü TOBB İkizkuleler’de düzenlenen etkinlik ile kutladı.

"ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLER OYUN DEĞİŞTİRİCİ SİLAH OLARAK ANILMAKTA" 

Programa Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet ve ASFAT Genel Müdürü Behcet Karataş katıldı. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, burada yaptığı konuşmada Türkiye’nin savunma sanayii alanında artık bir pazar olmadığını vurguladı. "Yerli ve milli imkanlarla ürettiğimiz teknolojiler, adından sıklıkla söz ettirmenin ötesinde artık oyun değiştirici silah, sistem ve ürünler olarak anılmakta" diyen Görgün, özellikle İnsansız Hava Aracı (İHA) pazarındaki başarıya dikkat çekti. "2018 yılından itibaren yapılan tüm İHA satışlarının yüzde 65’inin Türkiye'de üretilen ürünlerle karşılandığını gururla ifade ediyoruz." dedi.

Savunma sanayii sektörünün her geçen yıl büyüyerek emin adımlarla ilerlediğini belirten Görgün, "Bugün binin üzerindeki proje, 100 milyar doların üzerinde bütçe, 3 bin 500’ün üzerindeki şirket, yaklaşık 3 milyar dolarlık AR-GE çalışmaları ve ihracat rakamları ile sektörde önemli bir konumdayız." diye konuştu.

2023-2024 yıllarında toplam imzaladıkları sözleşme miktarının 20 milyar doları bulduğunu belirten Görgün, savunma sanayii ihracatının kilogram başına 65,4 dolar ile mücevherattan sonra ikinci sırada yer aldığını ifade etti.

Kadın haklarında yeni dönem: 5 milyon euro destekli proje hayata geçiyor! Kadın haklarında yeni dönem: 5 milyon euro destekli proje hayata geçiyor!

"SAVUNMA SANAYİİ TÜRKİYE YÜZYILI'NA KATKI SAĞLAYACAK" 

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet ise ASFAT’ın savunma sanayisinin köklü mirasını çağın gereklilikleriyle harmanladığını belirterek, "ASFAT, 2018 yılında Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle kurulduğundan bu yana, sadece ülkemizin savunma ihtiyaçlarını karşılamakla kalmamış, aynı zamanda uluslararası arenada Türk savunma sanayisinin itibarını yükselten bir güç olmuştur," dedi.

ASFAT’ın sadece bir şirket değil, bir vizyon olduğuna dikkat çeken Heybet, "Bu vizyon, yerli ve milli üretimin savunma sanayindeki önemini bir kez daha hatırlatırken, ülkemizin kendi teknolojisini geliştiren bir yapıya kavuşmasının somut bir göstergesidir," dedi. ASFAT’ın, Türkiye'nin 27 askeri fabrikası ve 10 askeri tersanesinin bilgi birikimiyle önemli projelere imza attığını belirten Heybet, bu projelerin Türkiye'nin uluslararası ölçekte bir marka haline gelmesinde büyük rol oynadığını vurguladı.

SAVUNMA SANAYİMİZİN YETENEKLERİNİ DÜNYAYLA PAYLAŞIYORUZ" 

ASFAT Genel Müdürü Behcet Karataş, 2018 yılında kardeş ülke Pakistan ile başlattıkları "Pakistan MİLGEM" projesi ile önemli bir başarıya imza attıklarını belirtti. Karataş, "Kahraman ordumuzun ihtiyaç ve taleplerini en hızlı şekilde karşılamakla birlikte, savunma sanayimizin kapasite ve yeteneklerini dost ve kardeş ülkelerle paylaşmaya devam ediyoruz," dedi.

Karataş, ASFAT’ın savunma sanayii sektöründe Türkiye'nin gücünü ve potansiyelini yansıttığını ve her geçen yıl daha büyük projelere imza atarak uluslararası alanda adından söz ettirdiğini belirtti.

Kaynak: İHA