Sağlık raporu sağlık ocağından alınır mı? Sağlık raporu nereden alınır? Sağlık raporu ücretli mi? Sağlık raporu ücreti ne kadar? Sağlık raporu kaç günlük alınır? Sağlık raporu hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz...

Sağlık raporu sağlık ocağından alınır mı

Sağlık raporu bireylerin sağlıklı olup olmadığını gösteren bir belgedir. Askere gittiğinizde, iş bulduğunuzda, evlendiğinizde sağlık raporu karşılanıyor. Kişilerin sağlık durumları belirlenerek bir işin yapılıp yapılamayacağı tespit edilir. Resmi bir kuruma başvuran kişilerin görevlerini yerine getirmesinde sorun yaşamanıza neden olmamak amacıyla yetkili kurum tarafından verilmektedir.

Sağlık raporu alabilmek için tam kayıtlı bir sağlık sistemine gitmeniz gerekmektedir. Özel hastaneler, aile doktorları ve kamu hastaneleri sağlık raporu düzenleyen kurumlardır. Özel hastanelerden sağlık raporu almak biraz pahalıdır. Bu nedenle aile  doktorundan sağlık raporu almayı tercih ediyor.

Aile doktoru sağlık raporu verir mi sorusuna cevap olarak Aile doktoru iş almak veya ruhsat almak için sağlık raporu verir. Ancak Aile doktorundan alınan sağlık raporunun bazı işyerleri tarafından kabul edilmediğini dikkate almak önemlidir.

Aile doktoru sağlık raporu yazabilir ancak sağlık raporunun kapsamlı kurum tarafından mutlaka kabul edilip edilmediğini kanat doktoruna sormalısınız. Bazı işyerleri tam sağlık raporu isterken, bazıları aile hekiminden sağlık raporu kabul etmektedir.

Aile doktorundan sağlık raporu alabilmek için en yakın sağlık ocağına gitmeniz gerekmektedir. Aile doktorunun düzenleyemeyeceği sağlık raporu var ise yetkili kurumlara başvurulması gerekmektedir. Aile doktoru sağlık raporu alabilmek için bağlı olduğunuz sağlık merkezindeki kanat doktorunuzu ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Mutlaka aile doktorunuzu öğrenmeli ve kendisine ölçüm atanan aile doktoruna gitmelisiniz. Başka bir aile doktorundan sağlık raporu alamayanların onaylı bir sağlık ocağına gitmesi gerekmektedir.

Bahar alerjisi hastanelerde yoğunluğa sebep oldu Bahar alerjisi hastanelerde yoğunluğa sebep oldu

Sağlık raporu ücreti

Sağlık merkezlerinden (tıbbi kanat) alınan sağlık raporları ücretsiz olarak yer almaktadır.

Sağlık raporları kamu hastanelerinden alınmaktadır. Doktordan alınan sağlık raporu 50 TL, kurumdan alınan sağlık raporu ise 200 TL'dir.

Sağlık raporları araştırma hastanelerinden alınmaktadır. Fiyatlar 75 TL ile 400 TL arasında değişmektedir.

Özel hastanelerden alınan sağlık raporu fiyatları 50 TL ile 400 TL arasında değişmektedir.

Kaç gün rapor alınabiliyor?

Aile doktorundan 10 günden fazla süre alınabilir. Raporunuz eksiksiz ise "Kontrol" eklenmediği takdirde ek rapor alınabilir. Bu eklenmezse tekrar rapor alınamaz. Aile doktorundan alınabilecek rapor 20 günü geçemez.

Aynı hastalığın aynı doktor tarafından 40 günden fazla beyan edilmesi mümkün değildir.

40 gün sonra rapor almanız durumunda SGK tarafından heyet raporu istenebilir.

Editör: ÖMER YILDIZCI