Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun talimatıyla başlatılan “2. Genel Teftiş” süreci kapsamında, 12 ildeki 105 hastane mercek altına alındı. Eş zamanlı yürütülen denetimlerde görev almak üzere 53 müfettiş sahaya indi.
2025 yılında başlatılan “denetim seferberliği” doğrultusunda yürütülen teftişlerde, özellikle riskli ve kritik alanlara öncelik veriliyor. Acil sağlık hizmetleri, poliklinik hizmetleri, hasta hakları birimleri, ameliyathaneler, merkezi sterilizasyon alanları, yoğun bakım üniteleri, nöbet ve mesai sistemleri, sağlık kurulları ile tıbbi malzeme ve cihaz yönetimi gibi birimler detaylı şekilde denetleniyor.
Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, bu süreçte yalnızca denetim değil, rehberlik ve eğitim fonksiyonunu da öne çıkarıyor. Denetimler, “denetlerken eğiten ve rehberlik eden” bir anlayışla yürütülüyor. Sağlıklı Türkiye Yüzyılı vizyonuyla “koruyan, geliştiren ve üreten sağlık modeli”ni güçlendirmeyi amaçlayan Bakanlık, sağlık hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini artırmak için denetim mekanizmalarını güncellemeye devam ediyor. Teftiş Kurulu Başkanlığı, denetim standartlarını güncelleyerek yeni rehberler hazırlarken, aynı zamanda denetim tekniklerini geliştirerek hem sağlık personeline rehberlik ediyor hem de sistemin aksayan yönlerini tespit ederek çözüm üretiyor.