Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ile Evde Sağlık Hizmeti Birimi iş birliğinde, 80 ve 100 yaş üstü hastalar evlerinde ziyaret edildi. Yaş almanın sadece bir sayıdan ibaret olmadığını gösteren bu özel ziyaretler, hem sağlık kontrolü hem de moral desteği açısından büyük önem taşıdı.

Ziyaretler, Başhekim Op. Dr. Ali Meteoğlu öncülüğünde, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Duygu Sümeyye Aydın, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Sami Yılmaz ile birlikte Uzm. Dr. Ahmet Ahsen Polat, Uzm. Dr. Hacı Uğur Eken ve hemşireler Perihan İlgen, Satiye Demirci ve Seda Ünal’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Sağlık ekibi, ilçede yaşayan ileri yaştaki bireylerin evlerine giderek hem tıbbi muayenelerini yaptı hem de onların hal ve hatırlarını sordu.

Polatlı Belediyesi'nde 11 yıllık değişim: İşe alınan ve işten ayrılan sayısı açıklandı Polatlı Belediyesi'nde 11 yıllık değişim: İşe alınan ve işten ayrılan sayısı açıklandı

Polatlı Hastane 3

Ziyaret kapsamında, yaş almış bireylerin tansiyon, şeker ve genel sağlık durumları kontrol edildi; ihtiyaç duyulan yönlendirmeler yapıldı. Sağlık ekibi, yaşlıların günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları birebir dinleyerek not aldı, bu kişilere yönelik sağlık hizmetlerinin daha da geliştirilmesi adına gözlemler gerçekleştirdi.

Hastane yetkilileri, bu tür ev ziyaretlerinin periyodik olarak sürdürüleceğini belirterek, yaşlı bireylerin yalnız olmadığını, devletin şefkat elinin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

Polatlı Hastane 2

Muhabir: BEHRAM CANPOLAT