ABB, kentin kültürel, tarihi ve doğal mirasını yakından tanıtmak amacıyla düzenlediği Kent Gezileri ile Başkentlileri keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Tarihi camilerden antik kentlere, yöresel pazar yerlerinden tabiat parklarına kadar birçok noktayı kapsayan geziler, her yaştan katılımcının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Kabine toplantısı öncesi öğretmenler MEB önünde! Kabine toplantısı öncesi öğretmenler MEB önünde!

2019 yılında başlatılan ve bugüne kadar 130 bin 673 vatandaşın katıldığı ilçe tanıtım gezileri kapsamında; Ayaş, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Gölbaşı, Güdül, Haymana, Kalecik, Kızılcahamam, Kahramankazan, Şereflikoçhisar, Evren, Polatlı, Balâ ve Nallıhan gibi Ankara’nın birçok ilçesi ziyaret ediliyor.

Kent Gezileri 1

POLATLI’YA RAĞBET ÇOK

Kent Gezileri’ne Başkentlilerin ilgisi her yıl artarak devam ediyor. 2019 yılında başlayan gezilere 2024 yılına kadar 95 bin 585 Başkentli katılarak Ankara’nın ilçelerini keşfetme imkânı buldu. 2024 yılında ise Kent Gezileri’ne katılan kişi sayısı sadece bir yılda 35 bin 88 kişiye ulaştı. Toplamda 130 bin 673 kişi düzenlenen 3 bin 47 seferle Ankara’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görme şansı yakaladı.

Kent Gezileri kapsamında en yoğun ilgi gören ilçeler arasında Beypazarı, Polatlı ve Çamlıdere ilk sıralarda yer aldı.

Kent Gezileri 3

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILIYOR

İlçelerin tarihi yapıları, doğal güzellikleri, yöresel pazarları ve kültürel noktalarının keşfedildiği geziler, 18 yaş üstü tüm vatandaşlara ücretsiz olarak sunuluyor. 18 yaş altı katılımcılar ise yalnızca ebeveynleriyle birlikte geziye katılabiliyor.

Daha önce sadece Başkent 153 Çağrı Merkezi üzerinden alınan başvurular, 2025 yılı itibarıyla çevrim içi ortama taşındı. Kent Gezileri’ne katılmak isteyen vatandaşlar, başvurularını https://kentgezileri.ankara.bel.tr/ adresi üzerinden T.C. kimlik numaralarıyla kolayca gerçekleştirebiliyor. 60 yaş üzeri vatandaşlar ise 0312 507 37 61 numaralı hattı arayarak rezervasyon yaptırabiliyor. Her vatandaş yıl içinde sadece bir kez ve en fazla dört kişi adına kayıt yaptırabiliyor. İlçe kontenjanları talebe göre belirlenirken, sistem her çarşamba günü yeni kontenjanlarla güncelleniyor.

Kent Gezileri 2

Kaynak: BÜLTEN