Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "Terörsüz Türkiye" süreci kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile görüşmeme kararı aldıklarını duyurdu.
Özdemir, CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Haydar Fırat’ın bir televizyon programındaki açıklamalarına tepki göstererek sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Açıklamasında, CHP’nin tutarsız söylemlerle kamuoyunu oyaladığını savunan Özdemir, partilerinin bu konuda net bir duruş sergilediğini vurguladı. Özdemir, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:
"Terörsüz Türkiye hedefimiz doğrultusunda, MHP ve Cumhur İttifakı’nın duruşu açık ve nettir. Programda yöneltilen soruya CHP’li Parti Meclisi üyesinin tutarlı bir yanıt verememesi, partinin geçmişten bugüne bu konudaki belirsiz tavrını ortaya koymuştur. CHP, içi boş kavramlar ve tutarsız açıklamalarla kamuoyunu oyalamaktadır. Bu nedenle, Milliyetçi Hareket Partisi olarak CHP’nin 'Terörsüz Türkiye' hedefine dair duruşunu netleştirmeden ve bağımsız Kürdistan konusunda tavrını kesin olarak ortaya koymadan, bu konuda kendileriyle herhangi bir temas kurmayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."
Özdemir, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de bu yönde bir iradeye sahip olduğunu belirtti.