Ülkemizde yasaklar ve dayatma lafları hiç ağızdan düşmez.


Yeri geldi mi pek çok hususta Caponları övüp dururuz ama bazı hususlarda davulun sesi uzaktan hoş geliyor.


Mesela bazı şirketlerde kadınların gözlük takmaları yasak.


Kadın çalışanların topuklu ayakkabı giymeleri zorunlu.


2005’e kadar erkeklerin kravat takması zorunluydu.


Gözlük takması yasaklanan Japon kadınlar uygulamaya karşı sanal savaş açtı


Japon kadınlar iş yerlerinde gözlük takma haklarının kısıtlandığı gerekçesiyle sosyal medyada kampanya başlattı. 'Gözlük takmak yasak' etiketiyle binlerce paylaşım yapan kadınlar, ülkelerinde görünümlerine dair koyulan katı kurallara tepki gösterdi.


Japonya'da kadın çalışanlara topuklu ayakkabı giyme zorunluluğu getirilmesinin ardından bu kez de bazı şirketler kadınlara gözlük takmayı yasakladı.


Bir televizyon programına konu olan yasak, kadınların sosyal medyada gözlük takma haklarını savunmak için bir araya gelmesine neden oldu.


İş yerlerinde dış görünüşlerine yönelik dayatmaları protesto eden kadın çalışanlar, başlarından geçen olayları diğer kullanıcılar ile paylaştı.


Kullanıcılardan biri "bu kurallar çağ dışı" yorumu yaparken bir diğeri işverenlerin gerekçelerini "aptalca" olarak nitelendirdi.


En çok paylaşılan yorumlardan bir başkasındaysa restoran çalışanı bir kadın, gözlük takmaması için üzerinde kurulan baskıyı anlattı. Kadının ifadelerine göre, kendisine defalarca gözlüğün onu "kaba gösterdiği", bu yüzden takmaması gerektiği söylendi.


İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Japonya yöneticisi Kanae Doi, konuya ilişkin, "Eğer kural yalnızca kadınların gözlük takmasını yasaklıyorsa, bu kadınlara yönelik bir ayrımcılıktır" ifadelerini kullandı.


Japonya'da benzer bir kampanya, geçtiğimiz aylarda kadınlara iş yerinde topuklu ayakkabı giyme zorunluluğu getirilmesi sonrası başlamıştı. #KuToo hareketi olarak da bilinen kampanya kapsamında, topuklu ayakkabı zorunluluğunun kaldırılması için 21 binden fazla çevrim içi imza toplanmıştı.


Ancak Japonya Sağlık Bakanlığı kampanyaya cevaben, kadınların işe topuklu ayakkabı ile gitmesinin "uygun" ve "gerekli" olduğunu söylemişti.


Ülkede daha önce erkeklerin kravat takma zorunluluğu uygulaması, hükümetin 2005'te elektrik kullanımını azaltma politikasının sonucu olarak kaldırılmıştı.


Dünya Ekonomik Forumu'nun güncel Küresel Cinsiyet Eşitliği Raporu'na göre Japonya, 149 ülke arasında 110. basamakta yer alıyor.


Bu arada Cem Uzan Türkiye’ye dönüyormuş.


Şimdi kim düşünsün?


Cem Uzan Türkiye'ye dönüş için tarih verdi!


2009 yılından bu yana Fransa'da yaşayan siyasetçi Cem Uzan, sosyal medya hesabından iki ay içerisinde Türkiye'ye döneceğini duyurdu.


Uzan, "Cumhurbaşkanlığı yarışına katılmak için sokağa çıkıp güçlü bir demokratik seçenek yaratacağım." dedi.


Ben Sabit, Fikri SABİT! Namı diğer “Medya Hafiyesi”. Yeni yazılarda buluşmak dileğiyle; Özel ve gizli görevler için yurt dışında olmazsam…