Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in ilanıyla başlayan cumhurbaşkanı adayının belirleneceği ön seçim maratonu, parti içindeki hareketliliğe neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ön seçim için adaylık başvurusunda bulunmazken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise başvuruda bulundu. Yavaş, ön seçim yapılması konusunda parti içinde bir bölünme yaşandığına dair iddialara karşı verdiği yanıtta, ön seçime katılmama sebebini açıkladı.
ÖN SEÇİME KATILMAMASININ NEDENİNİ AÇIKLADI
Yavaş, ön seçim yapılmasını kabul ettiklerini ancak henüz üç yıl olduğunu belirtti. Öncelikli olarak belediyelerin daha verimli çalışması gerektiğini vurgulayan Yavaş, vatandaşların ihtiyaçlarına daha fazla odaklanarak, partiye olan güvenin artmasını sağlamak gerektiğini belirtti. Konuşmasında, parti içindeki uyumun bozulmaması gerektiğini ve kendisinin de bu konuda üzerine düşeni yapacağını ifade eden Yavaş, CHP'nin bölünmesine neden olacak herhangi bir görüntü vermemek için elinden geleni yapacağını söyledi.
"BEN, OY ORANIMIZ ARTSIN GÖRÜŞÜNDEYİM"
Yavaş, ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı görüşmede, ön seçim yapılması gerektiğini kabul ettiklerini ve bu sürecin takdirinin partiye ait olduğunu belirtti. Ancak, kendisinin yerel seçimlere daha fazla odaklanarak, belediye hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini artırmayı ön planda tuttuğunu vurguladı. Yavaş, son olarak seçim yaklaştıkça İmamoğlu ve Özel ile bir araya gelerek tekrar her şeyi gözden geçireceklerini söyleyerek şu açıklamada bulundu:
"Ben daha üç yıl var, birazcık daha belediyelerimiz çalışsın vatandaşlarımızın dertlerine biraz daha eğilelim ki memnuniyet oranı artsın, oy oranımız artsın görüşündeyim. Bu, görüşlerde farklılık falan değil. Her zaman şunu söylüyorum, biz üçümüz seçim yaklaştığı zaman tekrar yan yana geliriz, tekrar her şeyi gözden geçiririz. Bu asla CHP'de bir ayrılık, görüş ayrılığı ya da farklılık olarak adlandırılacak, ben kendim olarak üstüme düşeni yapıp CHP'nin bu şekilde bölündüğünü, ayrıştığını ortaya çıkaracak, bu anlama gelecek hiçbir görüntü içerisinde olmayacağımı söyledim. Bunu tekrar ediyorum çünkü amacımız tek."