Geçen yıla oranla bu yılki Kurban Bayramı denetimlerinde 2 katı personelin görevlendirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, “2023 Kurban Bayramında toplam 35 bin 655 personel görev alırken, 2024'te ise 66 bin 92 personel görev yaptı. Bir önceki yıl, bir milyon 939 bin 456 araç denetlendi. Bu bayramda ise 3 milyon 687 bin 894 araç denetlendi. 2023'te trafik ihlallerinden dolayı 348 bin 677 işlem, 2024'te ise 519 bin 242 işlem yapıldı” dedi.

Kurban Bayramı’nın Bilançosu Ağır Oldu 1

Tatil süresi boyunca yaşanan trafik kazalarında 72 kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Bakan Yerlikaya, “2023 Kurban Bayramında 7 bin 408 trafik kazası meydana geldi. Bu yıl ise 7 bin 216 kaza yaşandı. 33 ilimizde 72 can kaybı yaşanırken, 48 illimizde ölümlü kaza meydana gelmedi. Daha önceki bayramda 47 ilimizde ölümlü kaza olmuştu. 2023'te 110 can kaybı, 13 bin 236 kişi yaralanırken, bu bayram 12 bin 274 kişi yaralandı” ifadelerine yer verdi.

Kurban Bayramı’nın Bilançosu Ağır Oldu 2

Bakan Yerlikaya, bayram tatili uygulamaları sırasında Eskişehir'deki bir denetim trafik polisi Nihal Uzpeder'i Bursa-Antalya seferi yapan otobüste hayati uyarılarda bulunmasından dolayı tebrik etti. Söz konusu otobüs ise uyarıdan bir saat sonra kaza yapmış, 5 kişinin hafif yaralandığı kazada yolcuların emniyet kemeri takması olası bir felaketin önüne geçmişti. Yaşanan olayla ilgili duyguları paylaşan Uzpeder ise şöyle konuştu:
“Kazadan hemen sonra yolcularımız, ‘Bize Eskişehir Otogarı'nda emniyet kemeri taktıran memurumuza teşekkür ediyoruz' demişler. Çok duygulandım. Ben hepsine teşekkür ediyorum, hepsine geçmiş olsun. Orada çocukların olması beni bir anne olarak çok etkiledi. Duyar duymaz ağlamaya başladım” ifadelerini kullandı.