Ankara’da üretim yapan kadın kooperatifleri ve yerli üreticilerden alınan ürünlerin satıldığı Başkent Marketler, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Türkiye’nin en büyük ve en gelişmiş kooperatifleşmiş marketlerinden biri olan Başkent Marketlerde binlerce doğal ürün satılıyor. Kırsal kalkınma alanında en büyük projelerden bir olan Başkent Marketler, 2020 yılından bu yana hizmet vermeye devam ediyor.
AHİLİK GELENEĞİ SÜRDÜRÜLÜYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, Başkent Market hakkında Polatlı Postası İnternet Haber Sitesi’ne özel açıklamalarda bulundu.
Kooperatifleşmeyi desteklemek ve üreticileri bir araya getirerek örgütlenmelerini sağlamak hedeflerinin olduğunu açıklayan Tüzün, “Ahilik geleneğinde olduğu gibi yardımlaşma ve dayanışma duygusunu modern bir yapı altında sürdürmek istiyoruz. Bu kapsamda, Türkiye’nin en başarılı kooperatif market modeli olarak nitelendirdiğimiz Başkent Market projesini hayata geçirdik” diye konuştu.
Başkent Marketler, genel ve kadın kooperatiflerinin ürettikleri ürünleri doğrudan tüketiciye sunan bir platform olarak tasarlandı. Bu modelde, Avrupa Birliği’nin “kısa tedarik zinciri” politikası örnek alınarak ürünler üreticiden tüketiciye aracısız şekilde ulaştırılıyor. Bu sayede tüketicilere daha sağlıklı ve güvenilir ürünler sunulurken, üreticilerin de daha fazla kazanç elde etmesi sağlanıyor.
“BİNLERCE ÜRÜN SATILIYOR”
Başkent Marketlerde binin üzerinde ürününün satışa sunulduğunu açıklayan Tüzün, "Et, süt, meyve ve sebzeden çeşitli gıda ürünlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet veriliyor. Ürünler yalnızca Ankara’daki kooperatiflerden değil, Türkiye genelindeki yaklaşık 100 farklı kooperatiften temin ediliyor” ifadelerine yer verdi.
Her bir ürünün üretimden paketleme aşamasına kadar sıkı bir denetim sürecinden geçirildiğini açıklayan Tüzün, “Tüketicilerimiz, Başkent Marketlerde sunulan tüm ürünleri gönül rahatlığıyla tercih edebilir” dedi.
“HEM ÜRETİCİ HEM DE TÜKETİCİ KAZANÇLI ÇIKIYOR”
Tüzün, “Başkent Market, yalnızca bir satış noktası değil, aynı zamanda kooperatiflerin güçlenmesine katkıda bulunan bir model. Üreticilerimizi bir çatı altında toplayarak ürünlerini pazarlama ve satış süreçlerini kolaylaştırıyoruz. Bu sayede hem üretici hem de tüketici kazançlı çıkıyor” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.