İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 100’den fazla kişiye yönelik gözaltı kararının ardından TL diğer tüm para birimleri karşında değer kaybetti. Dolar ve euro kurları yeni zirve yaptı.

Dolar/TL ilk kez 41 seviyesini aşarken, euro/TL de 44'ün üzerine çıkarak rekor seviyeyi gördü. Dolar 41,64, euro 44,88'e kadar yükseldi. Ancak daha sonra dolar 38, euro da 42 seviyesinde doğru düştü.

ALTIN İLK KEZ 4 BİN TL’Yİ AŞTI

Operasyonun ardından döviz kurlarında yaşanan sert yükseliş altına tarihi bir zirve yaptırdı. Gram altının fiyatı tarihte ilk kez 4 bin TL’yi aştı. Merkez Bankası’nın müdahalesi sonrası gram altın kademeli olarak düşüşle 3 bin 800'ün altına indi.

Açılışta Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksinde kayıpların yüzde 5’i aşması sonucu endekse bağlı devre kesici devreye girdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasadaki hareketlilik sonrası şu açıklamayı yaptı:

“Piyasaların sağlıklı işleyişi için gereken her şey yapılıyor. Uygulamakta olduğumuz ekonomi programı kararlılıkla devam ediyor.”

MERKEZ BANKASI’NDAN YENİ KARAR

Bir açıklama da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) geldi. Merkez Bankası’ndan yapılan döviz açıklamasında şöyle denildi:

Elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı

“Döviz piyasasının sağlıklı çalışması, döviz kurlarında gözlenebilecek oynaklıkların engellenmesi ve döviz likiditesinin dengelenmesi amacıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası nezdinde Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlanacaktır.”

Kaynak: HABER MERKEZİ