Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ödenen ikramiye miktarının 3 bin TL’den 4 bin TL’ye yükseltilmesine ilişkin teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildi.
TBMM’DE ONAYLANDI
Gençlik ve Spor Hizmetleri ile ilgili düzenlemelerle birlikte görüşülen teklif kapsamında, emekli bayram ikramiyelerinin 4 bin TL’ye çıkarılmasını öngören madde Genel Kurul’da onaylandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Meclis görüşmelerinin muhalefetin tutumu nedeniyle uzadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“Halkımız bu düzenlemeyi bekliyor. İnşallah bayramdan önce kanun çıkar ve ilave ödeme yapılır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, 3 bin TL’lik ödemeleri zaten başlattı. Kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte fark ödemesi de gerçekleştirilecektir.”