Ankara Kent Konseyi (AKK) ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ev sahipliğinde düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü panelinde, dijital çağda gazeteciliğin dönüşümü ve sektörün karşılaştığı zorluklar masaya yatırıldı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik, medya dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

Panelin moderatörlüğünü gazeteci Orhan Kemal Erkılıç üstlenirken, dijitalleşmenin gazeteciliğe etkileri, medya profesyonellerinin zorlukları ve meslek dayanışmasının önemi ele alındı. Etkinlikte, gazetecilik mesleğinin geleceğine dair fikirler paylaşıldı ve çözüm önerileri tartışıldı.

Halil İbrahim Yılmaz Akk Medya Grubu

BÜTÜNLÜĞÜN OLDUĞU YERE HERKES İLGİ GÖSTERMEYE BAŞLAR 

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, gazeteciliğin ve basın sektörünün güçlendirilmesi adına anlamlı mesajlar verdi. Medya mensuplarına seslenen Yılmaz, meslek dayanışmasının önemini vurgularken, Ankara’nın medya merkezi olma kimliğini yeniden kazanması gerektiğini ifade etti. Başkan Yılmaz, gazeteciliğin toplumsal gelişime olan katkısını değerlendirerek, “Yaşadıklarımızı ekonomiye çeviremediğimiz müddetçe hiçbir şeyi başaramayız. Bunu yapabilmek için aynı meslek grupları içerisinde birlik ve bütünlüğü sağlamamız çok önemli. Bütünlüğün olduğu yere herkes ilgi göstermeye başlar” dedi.

Ankara Kent Konseyi olarak kentte gerçekleştirdikleri her faaliyeti önce duayen gazetecilere aktarmaları gerektiğini belirten Yılmaz, gazetecilerin toplumsal sorumluluğunu ise Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle hatırlattı: “Basın hiçbir sebeple baskı ve etki altına alınamaz. Gazeteciler, duyduklarını, gördüklerini, düşündüklerini ve bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. Eleştir diyor, ‘Senin eleştirine muhtacım’ diyor”

Polatlı 1926 SK, Polatlı Ticaret Borsası'ndan Destek İstedi Polatlı 1926 SK, Polatlı Ticaret Borsası'ndan Destek İstedi

TÜM GÜÇ MERKEZLERİNİ İSTANBUL'A TAŞIDIK 

Ankara’nın, bir zamanlar gazeteciliğin kalbinin attığı Rüzgârlı Sokak’a ev sahipliği yaptığını hatırlatan Yılmaz, bugün bu ruhun kaybolmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi: “Bir asır önce Anadolu’nun en ücra köşelerine dahi demokrasi çığlığını ulaştıran Rüzgârlı Sokak, bugün bu gücünü kaybetti. Gazetecilik bir zamanlar bu şehirde atıyordu. Ancak merkezi Ankara olan güçlü bir yayın organımız bulunmuyor. Tüm güç merkezlerini İstanbul’a taşıdık” dedi. 

Yılmaz, gazetecilerin toplumun hikâyelerini iletişimle buluşturacağını belirterek, basın mensuplarının mesleki dayanışmayı güçlendirmesi gerektiğini söyledi. “Gazeteciler, milletin müşterek sesidir. Ancak önce meslek mensuplarının birbirini desteklemesi ve meslek bütünlüğünün sağlanması şart. Birbirini seven insanların oluşturduğu bir meslek dayanışması bu kenti yeniden gazeteciliğin kalbinin attığı yer haline getirebilir” dedi.

Panelde, dijitalleşmenin gazetecilik üzerindeki etkileri de masaya yatırıldı. Konuşmacılar, dijital çağın getirdiği fırsatlar kadar tehditlerin de olduğuna dikkat çekerek, sektörün dijital dönüşüme daha güçlü bir şekilde adapte olması gerektiğini ifade etti.

Muhabir: TUĞBA AKKESEN