Etimesgut Belediyesi Kent Tiyatrosu, ilk çocuk oyunu “Gergedanlar Ateş Etmez” ile sahneye çıkıyor. Alman yazar Volker Ludwig’in kaleme aldığı, çevirisini Nezahat Bayraklı ve Satia Bayraklı Kalaycı’nın yaptığı oyun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda prömiyer yapacak.
Kent Tiyatrosu’nun Genel Sanat Yönetmeni olan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun öncülüğünde hazırlanan oyunun yönetmenliğini Funda Mete üstleniyor. 10 kişilik oyuncu kadrosu ile sahne alacak oyunun yaratıcı ekibinde dekor tasarımında Barış Dinçel, kostüm tasarımında Başak Özdoğan, ışıkta Zeynel Işık, müzikte İlke Ulaş Kıvanç, koreografide Caner Atik, görsel tasarımda Can Akyürek, yönetmen yardımcılığında ise Oğuzhan Ağar bulunuyor.
"TİYATRONUN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE OLUMLU ETKİLERİ VAR”
Oyun, 12 yaşında yoksul bir ailede doğan hayalperest Wolfgang’ın hikâyesi etrafında şekilleniyor. Lüks yaşama özenen Wolfgang, ailesiyle çatışmalar yaşasa da zamanla gerçeklerle yüzleşip doğru yolu buluyor. Çocuklara hayal kurmanın gücü, aile bağlarının önemi ve yaşamın anlamı üzerine değerli mesajlar sunan oyun, eğlenceli kurgusuyla da dikkat çekiyor.
Kent Tiyatrosu’nun çocuklara yönelik ilk oyunu hakkında açıklamada bulunan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, “Kurmuş olduğumuz Kent Tiyatrosu ile ilk günden itibaren çok güzel işlere imza attık. Uluslararası tiyatro festivali ile ilçemize yeni bir soluk getirdik. Şimdi de 23 Nisan’da çocuklarımıza özel bir armağan sunuyoruz. Tiyatronun çocuklar üzerindeki olumlu etkilerine inanıyoruz ve bu doğrultuda 'Gergedanlar Ateş Etmez' oyununu sahneye taşıyoruz” ifadelerini kullandı.
"ETİMESGUT’TA SANAT ÇALIŞMALARINA ÖNCELİK VERDİM”
Sanatın çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını geliştirdiğine vurgu yapan Beşikçioğlu, “Çocuklarımız küçük yaşta sanata yönlendirilirse, özgürce düşünebilir ve kurdukları hayalleri gerçekleştirme cesareti bulurlar. Bu nedenle göreve geldiğim ilk günden itibaren Etimesgut’ta sanat çalışmalarına öncelik verdim. Her yaştan insanın sanatla iç içe olmasını amaçlıyoruz. Kent Tiyatrosu ile tiyatronun renkli dünyasının kapılarını herkese açtık” diye konuştu.