Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görevli sivil devlet memurlarının sorunlarını, beklentilerini ve çözüm önerilerini içeren “İkinci Emniyet Çalıştayı Sonuç Raporu” ve saha araştırması sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Genel Başkan Cengiz, 30 Kasım 2024 tarihinde düzenlenen çalıştayın ardından, 24-29 Aralık 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen saha araştırmasının bulgularının, sivil devlet memurlarının mevcut durumunu kapsamlı bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti. 

Egm Memurlarının, Sorunları Raporlandı (1)

SİVİL DEVLET MEMURLARININ SORUNLARI

Çalıştay sonuç raporunda öne çıkan sorunlara ve çözüm önerilerine dikkat çeken Cengiz, Sivil devlet memurlarının görev tanımlarının net olmaması nedeni ile statü karmaşasının devam ettiğini belirtti. Kadro yetersizliği nedeniyle mevcut personel ağır iş yükü altında çalıştığını ifade eden Cengiz, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli sivil devlet memurlarının yaşadığı sorunlar hakkında şu açıklamalarda bulundu:
"Mesleki gelişim için hizmet içi eğitim verilmezken, branşlaşma sağlanamadığı için personel her alanda görevlendiriliyor. Sivil memurlar arasında mobbing ve kötü muamele şikayetleri artıyor. Ek ödemelerden ve fiili hizmet süresi zammından faydalanamayan memurlar, ekonomik zorluklar yaşıyor.  Mahkeme kararlarının uygulanmaması, disiplin süreçlerinde yaşanan çelişkiler memurların motivasyonunu düşürüyor."

Polatlı'ya İkinci Esnaf Kefalet Kooperatifi Müjdesi! Polatlı'ya İkinci Esnaf Kefalet Kooperatifi Müjdesi!

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

SAVDES-SEN’in çalıştay raporunda yer alan çözüm önerilerini açıklayan Cengiz, sivil devlet memurlarının “uzman”, “şef”, “şube müdürü” gibi pozisyonlarla mesleki kariyerlerine katkı sağlanması gerektiğini ifade etti. KPSS ile en az 2 bin sözleşmeli destek ve branş personeli alımı yapılarak personel açığının kapatılmasının gerektiğini söyleyen Cengiz,  Fiili Hizmet Süresi Zammı ve kritik bölge tazminatları gibi ödemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak şu çözüm önerilerini sıraladı: "Mesleki ve kişisel gelişim için hizmet içi eğitim programlarının uygulanması. Sivil memurların toplu taşımadan ücretsiz faydalanması ve mobbing ile mücadelede etkin adımlar atılması. Sivil memurların daimi ve geçici yurt dışı görevlere atanması."

ÇALIŞTAY RAPORU YETKİLİ MERCİLERE SUNULDU

Detaylı rapor, Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve siyasi parti genel merkezlerine sunulmaya başlandı. Genel Başkan Tuncay Cengiz, Emniyet Genel Müdürlüğü’ndeki sorunların çözülmesi için tüm tarafları bu önerileri dikkate alarak harekete geçmeye çağırdı.

Muhabir: KÜBRA AÇIKGÖZ