Dünya genelindeki çevre hareketinin bir parçası olan Let's Do It Türkiye topluluğu, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki ormanlarda temizlik faaliyetlerine devam ediyor. Çevre bilincini artırmak, atık yönetimini teşvik etmek ve insanları bu konuda harekete geçirmeyi amaçlayan gönüllüler, başkentteki Mamak Kent Ormanı'nda 3 kilometrelik bir alanda temizlik yaptı.

Etkinliğe katılan 200 gönüllü, ormanlık alanın çeşitli noktalarındaki atıkları ayrıştırarak topladı. Bu anlamlı çalışma, hem çevre bilincinin artırılmasına katkı sağladı hem de katılımcılara temiz bir çevrenin önemini hatırlattı. Let's Do It Türkiye gönüllüleri, bu tür etkinliklerle hem doğayı koruma hem de toplumsal farkındalık yaratma çabalarını sürdürmeye devam edecek.

Dünya Temizlik Günü'nde Mamak Kent Ormanı'nda Temizlik Faaliyeti (3)

TÜGVA Ankara ‘Kitap Kurdu Lansmanı’ gerçekleşti TÜGVA Ankara ‘Kitap Kurdu Lansmanı’ gerçekleşti

TOPLULUK 2008 YILINDA ESTONYA'DA ORTAYA ÇIKTI
Let's Do It Türkiye Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kasak, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Etkinlik 2008 yılında Estonya'da ortaya çıkan bir temizlik hareketi. Akabinde bütün ülkelerde yayılmaya başlayıp şu anda günümüzde dünyanın en büyük sivil çevre hareketi olarak geçiyor. 2018 yılında Türkiye olarak biz dünya temizlik gününün Türkiye'de uygulanması için bir yönetim kurulu kurduk ve arkadaşlarla çalışmalarımızı başlattık” ifadesini kullandı.

ÇEVRE TEMİZLİĞİNE 200 GÖNÜLLÜ KATILDI
Kasak, “Şu an burada 200 gönüllüyle beraber atıksız bir dünya için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Farklı kurum ve kuruluşlardan, sivil toplum kuruluşlarından, kamu kurumlarından, büyükelçiliklerden gelen büyük bir katılımla beraber buradaki açılış etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Dünya Temizlik Günü'nde Mamak Kent Ormanı'nda Temizlik Faaliyeti (1)

ETKİNLİK KAPSAMINDA 3 KİLOMETRELİK BİR ALAN TEMİZLENDİ
Kasak, büyük bir özveriyle temizleme çalışmasını gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Mamak Kent Ormanı'ndayız. Ormanlık alanı oldukça büyük fakat biz gönüllülerin de zarar görmemesi için ormanlık alan şartlarını da dikkate alarak yaklaşık olarak üç kilometrelik bir alan belirledik. Etkinlik için şu anda daha başlangıç noktasındayız. Yaklaşık olarak üç saat boyunca bu üç kilometrelik alanı atıklarımızdan ayrıştırarak hem doğaya temiz bir gelecek sunmak hem de olası orman yangınıyla mücadele etmek için büyük bir özveriyle gönüllülerimiz şu anda çalışıyorlar.”
Kasak, toplanan çöplerin ise yerel yönetimler tarafından geri dönüşümü sağlanacağını da aktardı.
Let's Do It Türkiye Genel Sekreteri Merve Küçükeskil ise yaptığı açıklamada, “Biz Let's Do It Türkiye olarak 2012'den beri Türkiye'deki temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sadece temizlik çalışmaları yapmakla da kalmıyoruz. Aynı zamanda birçok alanda sanattan psikolojiye, atık yönetimine kadar eğitimler de veriyoruz” şeklinde konuştu.
Küçükeskil, 30 binden fazla gönüllü gencin her yıl Eylül ayının üçüncü haftasında Avrupa'nın ve Türkiye'nin farklı noktalarında temizlik faaliyetlerine katıldığını söyledi. Küçükeskil, gönüllülerin kendilerine “https://letsdoitturkey.com” internet adresi üzerinden ulaşabileceklerini de ifade etti.

Kaynak: İHA