Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir tutuklandı! Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir tutuklandı!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, her kongrenin AK Parti siyasetinde yasal bir zorunluluğun ötesinde, yeni bir başlangıcı temsil ettiğini vurguladı. Gelecek dönemin parti, ittifak ve ülke açısından bir şahlanış dönemi olacağına dikkat çeken Erdoğan, bu sürecin işaretlerinin şimdiden görünmeye başladığını belirtti. Erdoğan, muhalefetin tepkilerini normal karşıladığını ifade ederek, “Sandalyelerin ve ithamların havada uçuşmadığı bir kurultay dahi yapamayanların bize bakıp hırçınlaşması normaldir” şeklinde konuştu. Ayrıca, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin teminatı olduğunu belirterek, ittifakın güçlü yapısını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e Çağrı Başkomutan Olarak Sesleniyorum, Ayağını Denk Al-1

"ORDUMUN KOMUTA KADEMESİNE LAF ATMA YETKİSİ SENDE DEĞİL"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in partisinin dünkü grup toplantısında TSK’nın komuta kademesiyle ilgili kullandığı ifadelere ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Özel başkomutan olarak sana sesleniyorum. Ayaklarını denk al, denk almazsan denk getirmesini de biz biliriz. Ordumun komuta kademesine laf atma yetkisi ve hakkı sende değildir. Haddini bileceksin. Haddini bileceksin. Bu ordumun komuta kademesine bilmem neredeki komutanlar, şunlar, bunlar laf atabilirler ama sana laf atmak kesinlikle bu milletin eğer bir evladıysan hiç yakışmaz. Gereğini ise ben de komuta kadememizi toplayacağım ve manevi tazminat davasından tut diğer her noktada bunlara davayı açacağız ve tüm koruma ve komuta kademesinin hemen davayı açmalarını Milli Savunma Bakanım dahil kendilerinden isteyeceğim. CHP Genel Başkanı ne kadar erken kendine gelirse hem partisi hem de ülkemiz siyaseti itibariyle o derece faydalı olacaktır. Diğer türlü Bay Kemal'i götüren çanlar çok yakında bu sefer kendisi için çalmaya başlayacaktır" ifadelerini kullandı.

İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARINDA DEĞİŞİM VURGUSU

Erdoğan, AK Parti’de ilçe başkanlıklarında yüzde 60, il başkanlıklarında ise yüzde 70 oranında değişiklik yapıldığını açıkladı. Ayrıca, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK)’da 34 kişinin görevini devrettiğini belirtti. Kongre sürecinin başarıyla tamamlandığını ve AK Parti’nin kongrelerinde farkını net bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. Erdoğan, Ankara’daki büyük kongre sırasında salon dışında 60 bin kişinin bulunduğunu da hatırlatarak, bu süreçte emeği geçen tüm partililere teşekkürlerini iletti.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği anlamlı çiçek aranjmanından duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, Bahçeli’ye teşekkürlerini iletti. "AK Parti’de tasfiye olmaz, sadece takviye olur” diyerek partisinin sürekli yenilenmeye ve tazelenmeye açık olduğunu belirten Erdoğan, AK Parti’nin 85 milyonun tamamının partisi olduğunu vurguladı. Rakiplerinin sadece koltuk kavgası yaparken, AK Parti’nin milletin karşısına yeni reform paketleriyle çıktığını ifade etti. Son dönemdeki usulsüzlük ve yolsuzluk iddialarına da değinen Erdoğan, ana muhalefetin içinde debelendiği çirkinlikleri ifşa etti. Kurultaylardan tahsillere, konserlerden ihalelere kadar birçok alanda usulsüzlük ve yolsuzlukların ortaya çıktığını belirtti.

Kaynak: İHA