Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşayan Mirgün Ünal, 22 yıl önce evinin terasında hobi olarak sebze yetiştirmeye başlayarak hobisini mesleğe dönüştürdü. Ünal,  kurmuş olduğu 21 dönümlük arazide Türkiye’nin dört bir yanına meyve ve sebze fidesi pazarlıyor.

2002 yılında evinin terasında çocuklarına sağlıklı sebzeler yetiştirmeye çalışan Ünal, 2005 yılında bu tohum ve fideleri ticarete döktü ve 2010 yılında tarım arazisi almaya karar verdi.

2017 yılında, yıllardır hiç ilaç kullanmamanın bir sonucu olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan organik üretim onayı aldı. Mirgün Ünal, günümüzde ise oğlu ile birlikte toplamda 21 dönümlük, 4 dönümü kapalı alanda organik fide ve sebze yetiştiriciliği yapıyor.

Mirgün Ünal

“TARIMIN İNSANI TATMİN EDEN YÖNLERİ VAR”

İHA muhabirine yaptığı açıklamada Mirgün Ünal, ilk olarak evinin terasında domates yetiştirdiğini ifade ederek "Burada bir yer aldım. Fide üretmeye başladım. Sonrasında bir yer daha aldık. İş büyüdü ve Türkiye’nin organik sertifikalı ilk fidecisi olduk. Tarım çok para kazandıran bir şey değil ama insanı çok tatmin eden yönleri var. Büyük bir keyifle yapıyoruz” şeklinde konuştu. 

Oğlu Ziraat Mühendisi Mirzat Ünal ise “Burada 40 çeşidin üzerinde ürün var. Hepsinden kendimiz tohum alıp kendimiz ürün alıyoruz. Üretim Şubat’ın 7’si ile 15’i arasında başlıyor ve Haziran’ın 15’ine kadar satışı yapılıyor. Sulama ve organik gübreleme mevcut” şeklinde konuştu.

Baba ve oğlunun yeni hedeflerinde ise organik kurutulmuş sebze ve turşu üretmek yer alıyor.