Ankara’nın Beypazarı ilçesinde uzun süredir etkili olan kuraklık nedeniyle vatandaşlar yağmur duasına çıktı. Kırbaşı, Boyalı ve Yalnızçam mahallelerinde bir araya gelen halk, tarımsal alanlarda ve su kaynaklarında yaşanan kuraklığa çare bulmak amacıyla dualar etti.

Ankara'da 23 Nisan'da toplu taşımalar ücretsiz hizmet verecek! Ankara'da 23 Nisan'da toplu taşımalar ücretsiz hizmet verecek!

Beypazarı'nda Yağmur Duasına Çıkıldı! (2)

DUA SONRASINDA GELENEKSEL YEMEK İKRAMINDA BULUNULDU

Kırbaşı ve Boyalı mahallelerinde düzenlenen yağmur duası programlarına cami imamları ve din görevlileri de katıldı. Etkinliklerde Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve Mevlid-i Şerif okunarak toplu şekilde yağmur duası yapıldı. Yağmur duasının ardından, mahalle sakinlerine geleneksel olarak yemek ikramında bulunuldu. Mahalle halkı, kuraklığın sona ermesi ve bol yağışlı günlerin geri gelmesi temennisiyle birlik içinde dua ettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA