MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'nin Lazkiye ve çevresindeki çatışmalara ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamalar yaparak CHP'yi sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, CHP'nin Baas zihniyetinin tetikçisi gibi hareket ettiğini ve Alevi kardeşler üzerinden istismar kampanyası yürüttüğünü belirterek, bu durumun Türkiye için büyük bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

"BU YAKLAŞIM İSLAM TOPLUMLARINA BÜYÜK BİR KÖTÜLÜK" 

6 Mart 2025 tarihi itibarıyla, özellikle Suriye'nin Lazkiye, Tartus, Hama, Humus ve Dera illerindeki çatışmaların, komşu coğrafyaların huzurunu tehdit ederken, Türkiye’nin iç barışını da riske attığını dile getiren Bahçeli, bölgedeki etnik ve mezhep temelli çatışmaların, dış güçler tarafından kışkırtıldığını savundu. Suriye'nin yeniden istikrara kavuşma çabalarına karşı çıkan küresel ve bölgesel aktörlerin, kaos yaratmaya devam ettiğini belirtti.

Bahçeli, CHP’nin Baas rejiminin temsilcisi gibi hareket ettiğini ve bu şekilde Türkiye'nin içindeki Alevi-Sünni ayrımını körüklemeye çalıştığını vurguladı. Bu yaklaşımın, İslam toplumlarına büyük bir kötülük olduğunu belirterek, CHP'nin mezhep provokasyonunun, Türkiye'nin yanı sıra bölgesel dengeyi de bozacağına dikkat çekti.

"DİN, MİLLET VE ÜMMET DÜŞMANLARIDIR" 

Alevi kardeşlerinin kendileri için "can" olduğunu belirten Bahçeli, “Alevi ve Sünni kardeşlerimiz arasına uçurum kazandırmaya çalışanlar, din, millet ve ümmet düşmanlarıdır” diyerek, bu tür açıklamaların toplumsal barışı tehdit ettiğini vurguladı. CHP’yi siyasi mezhepçilik yapmakla suçlayan Bahçeli, bu tür açıklamaların fitneye yol açtığını ve toplumda huzursuzluk yaratmaya yönelik olduğunu söyledi.

Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kadın çalışanlar unutulmadı Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde kadın çalışanlar unutulmadı

Bahçeli, DEM Parti’nin de Suriye’deki gelişmeler karşısında tutumunu netleştirmesinin önemli olduğunu belirtti. “PKK'nın çağrısını mı dinleyecekler, yoksa Türkiye'nin iç huzurunu bozan siyasi zihniyetlerle mi ortak olacaklar?” diyerek, siyasi partilere sorumluluk çağrısında bulundu.

Son olarak, Türkiye’nin terörü kalıcı olarak sona erdirme yolunda olduğunu belirten Bahçeli, etnik ve mezhebi tahrikleri siyasi araç olarak kullanan siyasetçilere karşı uyarılarda bulundu. MHP, tüm siyasi partilere ahlaki, milli ve sorumlu bir yaklaşım sergilemeleri gerektiğini söyledi.

Kaynak: İHA