5 Şubat 2025 tarihinde kalp ameliyatı geçiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sağlığının kötüleştiği ve entübe olduğu iddiaları, kamuoyunda büyük bir infiale yol açtı.
ENTÜBE EDİLDİ İDDİALARI YAYILDI
Bu iddiaların ardından, İletişim Başkanlığı'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, Bahçeli'nin sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olmadığı vurgulandı ve "Devlet Bahçeli'nin sağlık durumu ile ilgili bir değişiklik bulunmamaktadır. Planlanan istirahat süresi içerisinde olan Bahçeli, evinde çalışmalarını sürdürmektedir" denildi.
İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ
Ayrıca, söz konusu iddialara karşı bir yalanlama da İletişim Başkanlığı'nın Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapıldı. Resmi X hesabından yapılan paylaşımda, "Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan 'Devlet Bahçeli entübe edildi' iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. MHP Genel Başkanı'nın sağlık durumunda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir" ifadeleri yer aldı.
Açıklamada, Bahçeli'nin 5 Şubat 2025'teki kalp ameliyatının ardından istirahat süresinde olduğu, evinde çalışmalarına devam ettiği belirtildi. Ayrıca, kamuoyunu yanıltmaya yönelik asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.