Teknik Direktör Çakmak, kulübün güreş şubesinin kapatılmasının ardından görevinden ayrıldığını duyurdu. Çakmak,  kulübün güreş şubesinin kapatıldığını ve bu sebeple görevinden ayrıldığını duyurdu. Çakmak, yaptığı açıklamada, Ankaragücü'nün güreş şubesinin kapanma kararını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, sporcuların serbest kaldığını ve takımdan ayrılacaklarını ifade etti.

"BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞTUK" 

Fevzi Çakmak, açıklamasında şu sözlere yer verdi: "Büyük bir sevgi ve bağlılıkla yürüttüğüm Ankaragücü Güreş Takımı teknik direktörlük görevime, Ankaragücü Güreş Takımı'mızın kapatılmasından dolayı veda ediyorum. Türk güreşi adına büyük bir yolculuğa çıktık, başarıdan başarıya koştuk. Türkiye Şampiyonası'nda 10, Türkiye Kupası'nda ise 9 kez şampiyon olduk. Bu büyük başarılarımıza rağmen, kulübün güreş şubesinin kapanması kararı alındı. Yönetim kurulu adına amatör branşlar sorumlusu Elvan Akdeniz, bu kararı tarafıma bildirdi."

Çakmak, takımdan ve sporcularından ayrılmanın kolay olmadığını ancak yeni bir yola çıkma zamanının geldiğini belirtti. "Teknik ekibim ve sporcularım ile birlikte başka bir kulüp altında, yeni bir sayfa açarak, 2028 Los Angeles Olimpiyatları hedefimize ulaşmayı sürdüreceğiz" dedi. Güreş takımının sadece bir spor takımı değil, aynı zamanda güçlü bir aile haline geldiğine dikkat çeken Çakmak, bu süreçte kazandıkları şampiyonlukların kendisi için unutulmaz anılar oluşturduğunu söyledi.

"HAYATLA İLGİLİ BİRÇOK ŞEY ÖĞRETTİ" 

"Ankaragücü çatısı altında geçirdiğim her bir gün, bana sadece sporla ilgili değil, aynı zamanda hayatla ilgili birçok şey öğretti" diyen Fevzi Çakmak, şampiyon sporcularını görmek ve onların Ay-Yıldızlı bayrağı dünya arenalarında taşımalarının en büyük gururu olduğunu belirtti.

Çakmak, veda ederken kulübün yönetimine, teknik ekibe, taraftarlara ve kulüp çalışanlarına teşekkür etti. "Bana bu yolu açan, güreş branşını kurmama yardımcı olan değerli başkanım Faruk Koca’ya, Asbaşkanım Durali Akpınar’a, Ankaragücü Başkanım İsmail Mert Fırat’a, yönetim kurulumuza, teknik ekibime ve tüm sporcularıma, vefalı taraftarlarımıza emektar kulüp çalışanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Fırıncılar Ramazan mesaisine başladı Fırıncılar Ramazan mesaisine başladı

Ayrıca, Çakmak, Ankaragücü sevgisinin asla azalmayacağını, aksine daha da büyüyeceğini vurgulayarak, "Ankaragücü'nün bir parçası olarak kalmaya devam edeceğim. Her zaman Ankaragüçlü Fevzi olarak kalacağım. Kulübümüzün şanlı futbol takımına başarılar diliyorum" dedi. Taraftarlara da sevgi ve saygılarını ileten Çakmak, "Desteğinizi her zaman yanımda hissettim. Hakkınızı helal edin, Allah’a emanet olun" diyerek duygusal veda etti.

Kaynak: İHA