Anadillerin yaşatılması ve kültürel kimliğin korunması adına düzenlenen 21 Şubat Dünya Anadil Günü etkinlikleri kapsamında, Çerkes Derneği, Eğitim-Sen Ankara 1 No’lu Şube’nin organize ettiği “Panel-Müzik Dinletisi” programına katıldı.
Etkinlikte, Çerkes Derneği’ni temsilen antropolog Erdoğan Boz, “Çerkesler ve Çerkesçe” başlıklı konuşmasıyla sahne aldı. Boz, Çerkesçenin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, anadil eğitiminin ve devlet destekli projelerin önemine dikkat çekti.
Panelde ayrıca eğitimci-yazar M. Sadık Varlı “Kürtler ve Kürtçe”, emekli öğretmen Ertuğrul Bul ise “Lazlar ve Lazca” konularında sunumlar gerçekleştirdi. Etkinliğin moderatörlüğünü ise Eğitim-Sen eski MYK üyesi M. İhsan Kandemir üstlendi. Farklı halkların dillerini yaşatma mücadelesine ışık tutulan panelde, anadillerin yalnızca kültürel bir zenginlik değil, aynı zamanda kimliğin en önemli yapı taşlarından biri olduğu vurgulandı.
Çerkes Derneği, etkinlik sonunda yaptığı açıklamada, kaybolmaya yüz tutmuş tüm anadillerin korunmasının yalnızca o halkın değil, devletlerin de sorumluluğunda olduğunu belirtti. Dernek, bu anlamlı etkinliği düzenleyen Eğitim-Sen Ankara 1 No’lu Şube’ye ve konuşmacı olarak katkı sağlayan Erdoğan Boz’a teşekkür etti.