Ankara Filistin Dayanışma Platformu, "Soykırıma İsyan, Filistin’e Destek" adı altında bir basın açıklaması düzenledi. Sabah namazı sonrasında Hacı Bayram Camii avlusunda yapılan açıklamayı Medeniyet Vakfı'ndan Serdar Koyuncu yaptı. Koyuncu, "Hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum" dedi.
"KUDÜS'Ü AKLINA GETİRENİN AYAKLARINI KIRIYORLAR"
Koyuncu, “Ümmet olarak zor günlerden geçiyoruz. 100 yıl önce bizi 50'den fazla parçaya ayırmışlardı, şimdi ise daha küçük parçalara dilimliyorlar. Merkezde Kudüs var. Kudüs’ü aklına getirenin ayaklarını kırıyorlar" diyerek, geçmişte yaşananların günümüzdeki etkilerine dikkat çekti. Ardından, Mısır’daki darbe, Sudan’daki iç savaş ve 15 Temmuz darbe girişimini de bu plana dahil ettiler. Koyuncu, "Gazze, Maraş neyse, Antep neyse Halep de odur" diyerek Gazze'nin, diğer İslam şehirleriyle ortak bir direniş mücadelesi verdiğini ifade etti.
"60 BİN İNSAN HAYATINI KAYBETTİ"
1917 yılında Gazze’nin düşmesinden sadece üç ay sonra Haçlıların Adana’ya ulaştığını hatırlatan Koyuncu, Gazze’nin önemine değinerek, "Bunu bildikleri için, Gazze'den bize ne dedirtiyorlar. Unutmamalıyız ki Gazze, bizim için çok şey ifade eder" dedi. Gazze'deki yıkım ve ölümün boyutlarına dikkat çeken Koyuncu, "485 gün boyunca 6 atom bombası kadar mühimmat boşaltıldı. Eğer bu mühimmat çöle atılsaydı, çevre felakete uğrardı ve dünya ayağa kalkardı. Ama bu mühimmatın yüzde 70’i ABD’den, yüzde 25’i Almanya ve İngiltere’den geldi. 60 bin insan hayatını kaybetti” şeklinde konuştu. Ancak Koyuncu, bu kayıpların İslam dünyasında yeni bir direnişin temelini oluşturduğunu belirterek, “Eğer bu yıkım sonrası hiçbir şey olmamış gibi yaşarsak, gerçek yenilgi ve ölüm başlamış olacak” uyarısında bulundu.
"YAKIT YOK DENECEK KADAR AZ"
Koyuncu, ateşkese dair de önemli bir hatırlatma yaptı. Ateşkese rağmen, özellikle çadır, yakıt, gıda malzemeleri ve ağır iş makineleri yardımlarının engellenmeye devam ettiğine dikkat çekti. "Siyonist işgal, ateşkes anlaşmasında belirtilen yardımlara ve inşa sürecine hala direnmeyi sürdürüyor. Sağlık alanında büyük bir yıkım var ancak işgal yönetimi onarım sürecine izin vermediği gibi, gerekli tıbbi malzemelerin girişini de engelliyor" dedi. Gazze Şeridi'ne gönderilen yakıt miktarının ise çok az olduğunu belirterek, "Kuzey Gazze Şeridi'ne giren yakıt neredeyse yok denecek kadar az" şeklinde devam etti.
Son olarak Koyuncu, dünya çapında bu zulme karşı daha fazla duyarlılık ve tepki gösterilmesi gerektiğini vurguladı ve Siyonizm’in sonunda yenileceğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.