Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenecek olan "İskilipli Atıf Hoca" konulu söyleşi, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı. Belediyenin resmi sosyal medya hesabından duyurulan etkinlik, özellikle sosyal medyada sert eleştiriler aldı.
Söyleşinin, 12 Şubat Çarşamba günü saat 14.00’te Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu’nda, Yazar Dr. Mehmet Sılay’ın anlatımıyla gerçekleştirileceği belirtildi. Belediyenin paylaşımında, etkinlik için "Geçmişe yolculuk yapmak isteyen herkesi bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı. Ancak duyurunun ardından vatandaşlar, İskilipli Atıf Hoca’nın Kurtuluş Savaşı sürecindeki tartışmalı faaliyetlerini hatırlatarak etkinliğe sert tepki gösterdi.
TEPKİ YAĞDI
Pek çok kullanıcı, İskilipli Atıf’ın Milli Mücadele’ye karşı yazdığı bildirilerin Yunan uçaklarıyla Anadolu’ya atıldığını ve Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki bağımsızlık mücadelesine zarar verdiğini belirterek, "Altındağ Belediyesi, siz kimden yanasınız?" diye sordu. Yorumların altında Bir yandan 'sırada kim var? soruları yöneltilirken bu millet hainleri değil kahramanları anmalı diyerek belediyeye tepkilerini ortaya koydu. Belediyeye yönelik tepkiler sadece söyleşiyle sınırlı kalmadı. Sokak hayvanları ve yerel yönetim öncelikleri konusunda da eleştiriler yöneltilirken, bir vatandaş, "Halkın gerçek sorunlarına çözüm üretmek yerine böyle bir etkinlik düzenlemek belediyecilik midir?" şeklinde sitemde bulundu.
Altındağ Belediyesinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmezken, büyüyen tepkiler sonrası etkinliğin iptal edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.
Yazar Dr. Mehmet Sılay’ın anlatımıyla, "İskilipli Atıf Hoca" konulu söyleşi Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu’nda, söyleşiseverleri bekliyor. Geçmişe yolculuk yapmak isteyen herkesi söyleşimize davet ediyoruz.
— Altındağ Belediyesi (@altindagbel) February 10, 2025
📍Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu
🗓️12 Şubat Çarşamba
🕑14:00 pic.twitter.com/YZQWsgRK3C