Brent petrolün varil fiyatı son günlerdeki düşüş trendini sürdürerek 70 dolar seviyelerine geriledi. Bu düşüş, dünya genelinde benzin ve motorin fiyatlarında da azalışları tetikliyor. Türkiye’de ise akaryakıt fiyatları karmaşık bir seyir izliyor. Dün benzin fiyatlarına 1 lira 4 kuruşluk bir indirim yansısa da, aynı gün motorin fiyatları 7 kuruş zamlandı. Bu durum vatandaşların kafasını karıştırırken, benzin için sevindirici bir haber daha geldi.
Pompa Fiyatları Yarın Gece Değişiyor
Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, benzine bir indirim daha yapılması planlanıyor. Eğer son dakika bir değişiklik olmazsa, 6 Mart Perşembe’yi 7 Mart Cuma’ya bağlayan gece yarısı 00.01’den itibaren benzin fiyatlarına 1 lira 30 kuruşluk bir indirim daha gelmesi bekleniyor. Bu indirim motorin fiyatlarında ise uygulanmayacak.
Güncel Akaryakıt Fiyatları (5 Mart 2025): İstanbul, Ankara, İzmir
Benzin fiyatlarındaki indirim öncesinde güncel pompa fiyatları ise şu şekilde:
- İstanbul Avrupa Yakası Benzin: 45.39 TL
- İstanbul Anadolu Yakası Benzin: 45.24 TL
- Ankara Benzin: 45.94 TL
- İzmir Benzin: 46.31 TL
- İstanbul Avrupa Yakası Motorin: 46.65 TL
- İstanbul Anadolu Yakası Motorin: 46.54 TL
- Ankara Motorin: 47.36 TL
- İzmir Motorin: 47.73 TL
İndirim Sonrası Yeni Benzin Fiyatları Nasıl Olacak?
Beklenen 1 lira 30 kuruşluk indirimin pompa fiyatlarına yansımasıyla birlikte benzin fiyatları aşağıdaki seviyelere inecek:
- İstanbul Avrupa Yakası Benzin (İndirimli): 44.09 TL
- İstanbul Anadolu Yakası Benzin (İndirimli): 43.94 TL
- Ankara Benzin (İndirimli): 44.64 TL
- İzmir Benzin (İndirimli): 45.01 TL
Vatandaşlardan Akaryakıt Fiyatlarına Tepki: "Şamar Oğlanına Döndük!"
Benzin fiyatlarındaki indirim vatandaşları bir nebze sevindirse de, motorin fiyatlarındaki yüksek seyrin devam etmesi ve akaryakıt fiyatlarındaki istikrarsızlık tepkilere neden oluyor. Motorin ile benzin arasındaki fiyat farkının 2 lira 50 kuruşu aşacağını belirten bir vatandaş, “Siz bunu yazınca Salı günü de motorine indirim gelir. İndirim yapılmazsa benzine zam yaparlar. Şamar oğlanı gibi olduk. 20 liralık makarnaya tenezzül edenler sayesinde inek gibi sağlıyoruz” sözleriyle duruma isyan etti.