Yeni eğitim ve öğretim yılı 12 Eylül'de başlayacak. Aileler kırtasiye alışverişi için listeleri tamamlamaya çalışıyor.

Yeni eğitim öğretim dönemi için geri sayım başladı. 12 Eylül’de ilk zilin çalmasıyla birlikte eğitimlerine başlayacak olan öğrenciler için alışveriş telaşı günler öncesinden başladı. Kaliteli, uzun ömürlü ve uygun ürünler almak isteyen veliler kırtasiyelerin yolunu tuttu.

HER ŞEYE ZAM GELDİ

12 Eylül Pazartesi günü eğitim-öğretime başlayacak okulların açılmasına az bir zaman kala kırtasiyeler kalabalıklaşmaya başladı. Geçen seneye oranla tüm ürünlere zam geldiğini belirten kırtasiyeciler, velileri kaliteli ürün alma konusunda uyardı. Lisanslı ürün diye satılan birçok ürünün orijinal olmadığını belirten kırtasiye sahipleri, velilere ürünlerin barkodlarını kontrol etmelerini söyledi. Fiyatlar kırtasiyelerde ürün kalitesine göre değişiyor. Ortalama uygun fiyatlı alışveriş yapmak isteyen velilerin en az Bin Türk lirasını gözden çıkarması gerekiyor.

ZİNCİR MARKETLER KIRTASİYELERİ OLUMSUZ ETKİLEDİ

Okulların açılacak olmasıyla hareketlenmeye kırtasiyeciler, artık tüm ürünlerin zincir marketlerde satılmasıyla okullar açılsa bile eski yoğunluklarının olmadığını vurguladı. Marketlerde satılan kalitesiz ürünlerin uzun süre dayanmadığını bu nedenle ara dönemde daha yoğun olduklarını vurgulayan kırtasiye çalışanları, vatandaşları kaliteli ve uzun ömürlü ürün almaları noktasında uyardı.

ÜRÜNLERDE KANSER TEHLİKESİNE DİKKAT

Okul alışverişi için raflarda yerini alan çeşit çeşit kırtasiye malzemeleri için hem veliler hem de öğrencileri tatlı bir telaş sarmış durumda. Günden güne gelişen üretim teknolojisi ile de kalemden silgiye, defterden çantaya tüm ürünler daha fazla göze hitap edebilmesi için farklı renkleri ve şekilleri ile her yaşa hitap eder oldu. Bu göz alıcı malzemelerin içeriğinde kullanılan kimyasal bileşenler konusunda dikkat edilmesi gerekiyor.