Tunceli’de, 7 yıl boyunca çürümüş böbrekle yaşam mücadelesi veren 55 yaşındaki Çiçek Durmaz, başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Tunceli Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren ameliyatta, üroloji uzmanları Op. Dr. Burak Karakuş, Op. Dr. Ömer Özkan ile genel cerrahi uzmanları Op. Dr. Gülberk Uslu ve Op. Dr. Baran Demir'in yanı sıra yardımcı sağlık personeli görev aldı.

27 Nisan 2025 Pazar Ankara Nöbetçi Eczane Listesi 27 Nisan 2025 Pazar Ankara Nöbetçi Eczane Listesi

TAŞ NEDENİYLE BÖBREĞİNİN TAMAMI ÇÜRÜDÜ

Ameliyata ilişkin bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Burak Karakuş, hastanın kendilerine sağ yan ağrısı şikayetiyle başvurduğunu belirterek, "Yaptığımız tetkikler sonucunda hastamızın sağ böbreğinin taş nedeniyle tamamen çürümüş olduğunu tespit ettik. Bu nedenle hastamıza böbreğin alınması gerektiğini anlattık. Daha önce farklı merkezlerde de bu ameliyatın önerildiğini, ancak riskli olduğu için hasta tarafından sürekli ertelendiğini öğrendik. Kendisine tüm riskleri göğüsleyeceğimizi ve süreci birlikte yöneteceğimizi söyledik" dedi.

Yıllardır Çürümüş Böbrekle Yaşadı!-1

"ÇÜRÜMÜŞ BÖBBREĞİ TAMAMEN ÇIKARTTIK"

Ameliyat sürecine değinen Dr. Karakuş, "Genel cerrahi ekibimiz, fıtık nedeniyle bağırsakları bölgeden uzaklaştırdı. Biz de üroloji ekibi olarak bölgeyi dikkatlice temizleyerek çürümüş böbreği tamamen çıkardık. Ameliyatta böbreğin tamamen çürümüş olduğunu da net bir şekilde gözlemledik" ifadelerini kullandı. Hastanın sağlık durumu hakkında bilgi veren Karakuş, "Çiçek Durmaz, ameliyat sonrası süreçte oldukça iyi durumda. Serviste takibi yapılıyor ve taburculuğa hazır hale geldi. Kendisi de geçmiş yıllara göre çok daha iyi hissettiğini ifade ediyor. Enfeksiyon değerleri normale döndü" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA