LÖSEV'den umut dolu adımlar: Karavanlar başkent sokaklarında LÖSEV'den umut dolu adımlar: Karavanlar başkent sokaklarında

Ankara’nın Sincan ilçesine bağlı Yenikent semti, uzun süredir devam eden altyapı çalışmaları sonrası çamur sorunuyla karşı karşıya kaldı. Yaz aylarında yoğun toz problemi yaşayan Menderes Mahallesi sakinleri, kış mevsiminde ise yağmur ve kar yağışlarının etkisiyle çamurlu yollarla mücadele ediyor.  

SOKAKLAR ÇAMUR İÇERİSİNDE KALDI  

Özellikle altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeterli düzenleme yapılmadığını belirten mahalle sakinleri, yağışlarla birlikte yolların çamur içinde kaldığını dile getirdi. Sadece yolların değil, kaldırımların da çamurla kaplanması, yayaların yürümesini büyük ölçüde zorlaştırdı.  

Sokaklarda biriken çamur, sadece ulaşımı zorlaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda bina girişlerini ve siteleri de olumsuz etkiliyor. Çamurun binaların içerilerine taşındığını belirten mahalle sakinleri, temizlik açısından da büyük bir mağduriyet yaşadıklarını ifade etti. Mahalle halkı, yenilenen altyapının ardından gerekli düzenlemelerin de hızlandırılması gerektiğini belirtti. 

Muhabir: SEMA TÜRKEL