Türk voleybolunun gururu Filenin Sultanları, 2025 yılına iddialı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından organize edilen Voleybol Milletler Ligi (VNL)'nde mücadele edecek olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu yıl da şampiyonluk parolasıyla parkelere çıkacak.
Toplamda üç ayaktan oluşan VNL’in ilk etabında Milliler, 4-8 Haziran tarihleri arasında Çin’in Pekin kentinde sahne alacak. Ardından ikinci hafta maçlarını 18-22 Haziran’da İstanbul’un ev sahipliğinde oynayacak olan Sultanlar, üçüncü hafta ise Hollanda’nın Apeldoorn kentinde 9-13 Temmuz tarihleri arasında zorlu sınavlara çıkacak.
İSTANBUL EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
VNL 2025’te 16 takım mücadele edecek. Her takım üç hafta boyunca toplam 12 karşılaşma oynayacak. Bu karşılaşmalar sonucunda puan sıralamasında ilk 8’e giren takımlar, 23-27 Temmuz 2025 tarihleri arasında Polonya’nın Lodz kentindeki Atlas Arena’da düzenlenecek finallerde boy gösterecek.
Milliler, VNL 2025’e 30 kişilik geniş bir kadro ile hazırlanıyor. Kadroda yıldız isimler kadar genç yeteneklere de yer verildi. Takımın en dikkat çeken isimleri arasında pasör çaprazı Melissa Vargas, smaçör Ebrar Karakurt ve orta oyuncu Zehra Güneş yer alıyor.
İşte açıklanan kadro:
Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin, Buse Ünal, Sıla Çalışkan, Dilay Özdemir
Pasör Çaprazları: Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Tutku Burcu Yüzgenç, Defne Başyolcu, Alexia Carutasu
Smaçörler: Meliha Diken, Hande Baladın, Saliha Şahin, İlkin Aydın, Derya Cebecioğlu, Yaprak Erkek, Ege Melisa Bükmen, Ayşe Çürük
Orta Oyuncular: Zehra Güneş, Ayçin Akyol, Aslı Kalaç, Deniz Uyanık, Yasemin Güveli, Sinead Jack Kısal, Berka Buse Özden, Bahar Akbay
Liberolar: Simge Aköz, Ayça Aykaç Altıntaş, Gizem Örge, Eylül Akarçeşme Yatgın
Maç Takvimi – İlk Hafta (Pekin, Çin)
-
4 Haziran: Fransa - Türkiye (07.30)
-
6 Haziran: Türkiye - Tayland (14.30)
-
7 Haziran: Türkiye - Polonya (11.00)
-
8 Haziran: Çin - Türkiye (14.30)