Ramazan Bayramı tatilinde doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki tabiat ve milli parklara akın etti. 29 Mart - 6 Nisan 2025 tarihlerini kapsayan 9 günlük tatil süresince Türkiye genelindeki korunan alanlar toplam 1 milyon 921 bin 91 ziyaretçiyi ağırladı. Havası, suyu, doğal ve tarihi değerleriyle öne çıkan bu alanlar; dinlenmek, eğlenmek ve doğayla baş başa kalmak isteyenler için ideal rotalar arasında yer aldı.

Vatandaşların Bayram Tercihi Tabiat Parkları Oldu! (2)

Eylemlere katılan öğrenciler yurttan mı atıldı! KYK iddialara yanıt verdi Eylemlere katılan öğrenciler yurttan mı atıldı! KYK iddialara yanıt verdi

ZİRVEDE KOCAELİ OLDU

Ziyaretçi sayısıyla zirvede Kocaeli'deki Ormanya Tabiat Parkı yer aldı. 214 bin 269 kişiyi ağırlayan park, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen korunan alanı oldu. Listenin ikinci sırasında ise Muğla’da bulunan Marmaris Milli Parkı, 196 bin 941 kişi ile dikkat çekerken, Gaziantep’teki Burç Tabiat Parkı 167 bin 376 kişiyle üçüncü sıraya yerleşti.
Ziyaretçi yoğunluğuyla öne çıkan diğer korunan alanlar ise şöyle sıralandı:
Beyşehir Gölü Milli Parkı 150.342 kişi, Beydağları Sahil Milli Parkı 90.378 kişi, Akyokuş Tabiat Parkı 88.460 kişi, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı 73.481 kişi, Şamlar Tabiat Parkı 60.152 kişi, Munzur Vadisi Milli Parkı 47.175 kişi, Turgut Özal Tabiat Parkı 33.044 kişi

BAKAN YUMAKLI'DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde yağışlı havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgisinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Yumaklı, “Bu bayramda da doğaseverleri ağırlamış olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Yumaklı, 2024 yılı içerisinde toplam 67 milyon 849 bin 852 ziyaretçiye ulaşılarak rekor kırıldığını hatırlatarak, korunan alanların geliştirilmesi adına yeni projelerin yolda olduğunu duyurdu. “Tanıtım merkezleri, seyir terasları, tur güzergahları ve macera parkurları inşa ederek doğayla iç içe daha fazla alan oluşturmayı hedefliyoruz” diyen Yumaklı, Türkiye'nin doğal güzelliklerini koruma ve gelecek nesillere aktarma konusunda kararlı olduklarını vurguladı.
 

Kaynak: İHA