Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kamu kurumlarına “Tasarruf Genelgesi” göndermişti. Bakan Şimşek imzalı genelgede, kamu kurumları, temsil, tören, ağırlama, tanıtım ve personel giderleri, enerji ve su alımları, personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda genelgede belirlenen kurallara uymakla yükümlü olacağı vurgulanmış, idarelerin ise genelgede bahsi geçen konularda bünyelerinde gerçekleştirdikleri iş ve işlemlerle bu kapsamda elde ettikleri tasarrufları, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları bakanlıklar ve diğer idareler aracılığıyla 28 Temmuz'a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığına resmi yazıyla bildirmesi belirtilmişti.
ÖZDAĞ ŞİMŞEK’E 3 SORU YÖNELTTİ
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu gelişmenin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e 3 soru yöneltti. Kişisel sosyal medya hesabından sorularını yönelten Ümit Özdağ, “Depremin Türk ekonomisine yüklediği yaklaşık 53 milyar dolar ek maliyetten dolayı ÖTV, KDV, MTV'yi artırdığını ifade eden ve kamu harcamalarını da rasyonelleştireceğiz diyen Hazine ve Maliye Bakanına Zafer Partisi olarak soruyoruz. 1- Son 10 yılda Suriye'deki Suriyelilere yapılan yaklaşık 50 milyar dolar harcamanın hiçbir etkisi yok mu? 2- 2004-2021 arasında onlarca yabancı ülkeye Kalkınma Yardımları altında ödenen 79 milyar dolar harcamanın etkisi yok mu? 3- 2012-Haziran 2023 yılları arasında yurtiçindeki ve yurtdışındaki Suriyelilere ve kaçak yabancılara ödenen toplam 183.1 milyar doların hiç bir etkisi yok mu?” ifadelerine yer verdi.
ÜMİT ÖZDAĞ: KAMU HARCAMALARINI RASYONELLEŞTİRMEK İSTİYORSA; TÜRK MİLLETİ’NİN ALIN TERLERİNİ KORUSUN
Özdağ sözlerini şöyle sonlandırdı, “AKP hükümeti ve Bakan Mehmet Şimşek Türk Milletini bu vergilerden, zamlardan yani hayat pahalılığından kurtarmak ve kamu harcamalarını rasyonelleştirmek istiyorsa; Türk Milletinin alın terlerini korusun. Bu harcamaları durdursun. Türk İnsanına yapılan bu eziyeti sonlandırsınlar. Zafer Partisi Suriyelilerin ve kaçak yabancıların; hem Türk ekonomisini hem de Türk Milletinin demografik yapısını bozmasına izin vermeyecek. Mücadelesine devam edecektir.”
Depremin Türk ekonomisine yüklediği yaklaşık 53 milyar dolar ek maliyetten dolayı ÖTV, KDV, MTV'yi artırdığını ifade eden ve kamu harcamalarını da rasyonelleştireceğiz diyen Hazine ve Maliye Bakanına @zaferpartisi olarak soruyoruz.
— Ümit Özdağ (@umitozdag) July 17, 2023
1. Son 10 yılda Suriye'deki Suriyelilere… https://t.co/JEySqJPrsF