ULAK Haberleşme A.Ş. (ULAK), yerli ve millî ürünlerle Türkiye’nin mobil ve geniş bant haberleşme sistemlerine katkıda bulunmaya devam ediyor. Şirket, ticari şebeke operatörleri için geliştirdiği çözümlerle dikkat çekerken, şimdiye kadar 113 patent başvurusu gerçekleştirdi. Bu başvuruların 30'u uluslararası Patent İşbirliği Anlaşması (PCT) kapsamında yapılırken, 7'si ABD'ye, 76'sı ise Türkiye’deki patent ofisine yapıldı. ULAK, bugüne kadar 27 patent tescili elde etti; bunlardan 1 tanesi ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından, 26’sı ise Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından onaylandı.

AR-GE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Şirket, 6G teknolojisinin geliştirilmesine yönelik yoğun Ar-Ge çalışmaları sürdürüyor. Yapay zeka, karasal olmayan ağlar ve RAN teknolojileri gibi alanlarda çalışan ULAK, “Standarda Esas Patentler” (SEP) üreterek, 6G teknolojisinin standartlarını belirlemeyi hedefliyor. Şirket, bu çalışmaların iletişim sektöründe devrim yaratacağına ve mevcut teknolojileri daha ileri taşıyacağına inanıyor.

ULAK, patent süreçlerinde akademik iş birliklerine de önem veriyor. Üniversitelerle kurduğu iş birlikleri sayesinde, teknoloji geliştirme ve patent alma süreçlerini eş zamanlı olarak yürütüyor. ULAK Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Ekibi (FSMH Ekibi), patent portföyünü yöneterek, fikri mülkiyet haklarını koruma ve ticarileştirme çalışmaları yapıyor.

Cumhuriyetin ilk üniversitesi: Ankara Üniversitesi Cumhuriyetin ilk üniversitesi: Ankara Üniversitesi

Şirket, yenilikçi fikirleri ticarileşme potansiyeliyle bir araya getirerek, uluslararası standartların belirlenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Kaynak: İHA