Özka Lastik, Şanlıurfa'da devreye aldığı 50 milyon dolarlık Güneş Enerjisi Santrali (GES) ile sürdürülebilirlik hedeflerine büyük bir adım daha attı. 874 bin metrekarelik alana kurulan ve 105.612 panelden oluşan bu devasa tesis, yıllık 100 milyon kWh'nin üzerinde elektrik üreterek şirketin enerji ihtiyacının tamamını karşılayacak.

Bu yatırım, Özka Lastik'i kendi sektöründe bugüne kadar gerçekleşen GES projelerinin yaklaşık üç katı büyüklüğünde bir projeye imza atarak öncü konumuna taşıyor. Şirket, 2030 yılına kadar karbon salınımını %60 azaltma hedefine ulaşmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına ağırlık veriyor.

Özka Lastik'in bu çevreci girişimi, hem ekonomik hem de çevresel faydalar sağlıyor. GES sayesinde 49.632 ton karbon salınımı önlenecek ve 120.761 adet ağaç kurtarılacak. Bu da yaklaşık 12 hektarlık bir orman alanının doğaya kazandırılması anlamına geliyor. Ayrıca, santralin üreteceği enerji, yaklaşık 40 bin hanenin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak düzeyde.

5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası Naci Görür'den uyarı: "Binalardan uzak durun" 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası Naci Görür'den uyarı: "Binalardan uzak durun"

Özka Lastik, GES yatırımının yanı sıra elektrik enerjisinden buhar üretmek için AR-GE çalışmalarına da başladığını duyurdu. Bu sayede şirket, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda daha da büyük adımlar atmayı hedefliyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi